• Recepten, blog & olijfolie

    Borrelen op z'n Italiaans

Archief

Borrelen op z'n Italiaans

Geniet van je borrelmoment

Borreltijd, het fijnste moment van de week. Bijkletsen met vrienden of familie, vertellen hoe je week was, bijkomen van de week of om iets te vieren. Wat is nu gezelliger dan dat borrelmoment met een drankje en een plank met Italiaanse ham, kaas, grissini, fruit en bruschetta's.

Italiaans borrelmoment

Een warm, Italiaans welkom

Wil je op z’n Italiaans genieten van je borrelmoment of wil je een aperatief serveren, dan maak je antipasti; in het Italiaans betekent dit ‘vóór de maaltijd’. De bedoeling van antipasti is dan ook dat je gasten trek krijgen, dat hun smaakpapillen worden geprikkeld, zodat ze nog meer zin krijgen in de maaltijd. In Italië is het traditie om eerst te starten met antipasti: een plank met lekkere hammen, worsten, tapenades, bruschetta en een goed glas wijn. Lekker met onze Knoflook Olijfolie.

Gouden combinatie: kaas en balsamico

Iedere streek in Italie kent weer zijn eigen kazen. Denk aan romige ricotta en burrata of juist een pittige gorgonzola of pecorino. Combineer kaas met een zoete Balsamico Glaze voor een verrassende smaakcombinatie. Ook lekker met vers fruit er bij zoals aardbeien, druiven of vijgen.

Balsamico glaze

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

olijfolie en sauzen

dosette

Lees meer