• Recepten, blog & olijfolie

    Geniet van je borrelmoment

Archief

Geniet van je borrelmoment

Geniet van je borrelmoment

Borreltijd, het fijnste moment van de week. Bijkletsen met vrienden of familie, vertellen hoe je week was, bijkomen van de week of gewoon een moment van genot voor jezelf. Wat is nu rustgevender dan dat borrelmomentje met een drankje en een kaasplank met Italiaanse ham, druiven en andere lekkernijen afgemaakt met een halfzoete Balsamico Glaze.

Een warm, Italiaans welkom

Wil je op z’n Italiaans genieten van je borrelmoment of wil je een aperatief serveren, dan serveer je antipasti; in het Italiaans betekent dit ‘voor de maaltijd’. De bedoeling van antipasti is dan ook dat je gasten trek krijgen, dat hun smaakpapillen worden geprikkeld, zodat ze nog meer zin krijgen in de maaltijd die op ze wacht. In Italië is het traditie om eerst te starten met antipasti: een plank met lekkere hammen, worsten, tapenades en een glaasje wijn.

Een bekende maar o zo succesvolle antipasti is bruschetta; bijna altijd aanwezig op de Italiaanse kaart en supermakkelijk zelf te maken. Probeer de bruschetta met onze Knoflook Olijfolie.

Dosette met Balsamico Glaze

Onze dosette met Balsamico Glaze is de finishing touch voor jou kaasplank, maar dit product is ook uitmuntend om je aardbeiensorbet met verse aardbeien af te maken of om je kleurrijke fruitsalade wat spannender te maken.

Balsamico glaze

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

olijfolie en sauzen

dosette

Lees meer