• Recepten, blog & olijfolie

    Appelcake met rozemarijn

Archief

Appelcake met rozemarijn

Recept voor cake met olijfolie

Een appelcake met rozemarijnolie, naar het recept van Roos, vriendin van Ridder. Ik was er benieuwd naar en besloot hem ook eens te gaan maken. Lekker zoet door de appel en kruidig door de rozemarijn. Mijn huisgenoten en ik waren fan. Gelukkig maar. 
 
Ingrediënten
175 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 g suiker
- 2 dl Olijfolie Iedere Dag  
- 1 mespunt zout
- 3 appels
- 1 citroen
- 3 eieren
- scheutje rozemarijn olijfolie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een cakevorm met een inhoud van 1 liter in met olijfolie. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom en meng.

Schil de appels en snijd de appels in kleine stukjes. Boen de citroen onder de kraan af. Rasp de schil af en pers de citroen uit. Voeg sap, rasp, de eieren en de olijfolie aan de kom toe en meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Voeg nog een extra scheutje rozemarijn olijfolie toe.

Schep het beslag in de vorm, tik even op het aanrecht om eventuele bellen te laten ontsnappen en plaats in het midden van de oven.

Bak de cake in 60 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een schone satéprikker in het midden van de cake te prikken, indien deze er schoon weer uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake eerst wat afkoelen voordat je de cakevorm eraf haalt. 

Lekker als toetje (hoe wij het aten op onderstaande foto). En als tussendoortje. 
Of als ontbijt. 

Appelcake vrienden

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer