• Recepten, blog & olijfolie

    Appelcake met rozemarijn

Archief

Appelcake met rozemarijn

Recept voor cake met olijfolie

Ridder kwam laatst op kantoor met deze appelcake. Zijn vriendin Roos had deze voor ons gemaakt en hij zag er goed uit. Lekker zoet door de appel en kruidig door de rozemarijn. En wij waren fan. Gelukkig wilde ze het recept met ons delen.  
 
Ingrediënten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een cakevorm met een inhoud van 1 liter in met olijfolie. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom en meng.

Schil de appels en snijd de appels in kleine stukjes. Boen de citroen onder de kraan af. Rasp de schil af en pers de citroen uit. Voeg sap, rasp, de eieren en de olijfolie aan de kom toe en meng alle ingrediënten tot een glad beslag. Voeg nog een extra scheutje rozemarijn olijfolie toe.

Schep het beslag in de vorm, tik even op het aanrecht om eventuele bellen te laten ontsnappen en plaats in het midden van de oven.

Bak de cake in 60 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een schone satéprikker in het midden van de cake te prikken, indien deze er schoon weer uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake eerst wat afkoelen voordat je de cakevorm eraf haalt. 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

voor bakken en braden

Olijfolie

Lees meer