• Recepten, blog & olijfolie

    Artisjokken Romeinse stijl

Archief

Artisjokken Romeinse stijl
In het prachtige Rome zijn nog veel overblijfselen van het Romeinse Rijk te bewonderen zoals het Colosseum en het Pantheon. Ook in de Italiaanse keuken hebben de Romeinen hun sporen achtergelaten en daar zijn wij heel blij mee! Een van de heerlijke Romeinse gerechten is ‘Carciofi alla giudia’, artisjokken bereid op Joodse wijze. Zeker de moeite waard om het uit te proberen.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 artisjokken
- Citroensap
- 10 blaadjes verse munt
- 2 teentjes knoflook
- 10 eetlepels Olijfolie Iedere Dag

Hak de stelen van de artisjokken af tot ongeveer 4 cm onder de bloembol, snijd de buitenste harde bladeren eraf en verwijder het binnenste pluis. Giet vervolgens wat water en citroensap in een kommetje en laat de artisjokken hier eventjes in marineren. Dit mengsel zorgt ervoor dat de artisjokken niet verkleuren. Hak de knoflook teentjes en verse munt blaadjes fijn, doe ze in een schaaltje en voeg hier 1 eetlepel Olijfolie Iedere Dag toe. Schep dit mengsel over de artisjokken.
 
Zet een grote pan op het vuur en verhit hier de andere 9 eetlepels Olijfolie Iedere Dag in. Doe de artisjokken in de pan, breng op smaak met wat peper en zout en laat 1 minuut aanbakken. Schenk er vervolgens een glas water bij en leg een goed sluitende deksel op de pan. Laat de artisjokken langzaam op een laag vuurtje garen. Wanneer het vocht op de bodem van de pan is opgedroogd, bak je de artisjokken nog heel even zonder de deksel. Serveer ze op een mooi bord en garneer met de overgebleven munt. Voilà! 

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer