• Recepten, blog & olijfolie

    Basis voor de perfecte pizza

Archief

Basis voor de perfecte pizza

Met de pittige Al Peperoncino

Het geheim van een goede pizza zit 'm in de bodem. Je hebt alleen de juiste ingrediënten, een beetje geduld en een loeihete oven nodig.
Dit recept is voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten voor het deeg:
600 gram bloem Tipo 00
8 tl zout
2 gr gedroogde gist
2 el olijfolie Il Primo Sinolea
380 ml lauwwarm water

Ingrediënten voor de saus:
500 gr verse tomaten
1 middelgrote rode ui
2 teentjes knoflook
Basilicum blaadjes
Verse tijm
Snufje oregano
Snufje peper en zout
Olijfolie om in te bakken Il Sesto Frutatto 

pizza bodem maken

Bereidingswijze:
Doe de bloem in een kom en voeg de zout, gist en olijfolie toe. Giet het lauwwarme water er geleidelijk bij en meng het deeg totdat er een mooie bol ontstaat. Maak vervolgens een theedoek vochtig met lauwwarm water en bedek hiermee de kom. Laat het deeg 3 uur rijzen op kamertemperatuur. Wanneer het deeg gerezen is, maak je hier gelijke bolletjes van, die je uitrolt tot een pizzabodem.
 
Terwijl je het deeg de rust geeft om te rijzen, kun je ondertussen de pizzasaus maken. Snijd hiervoor de tomaten en rode ui in stukjes en pers de knoflook. Doe de rode ui in de pan en fruit deze. Voeg vervolgens de tomaten, knoflook, basilicum, tijm en een snufje oregano toe. Verhit alles samen in ongeveer 15 minuten op een laag vuurtje totdat er een saus ontstaat. Maak de saus af met wat peper en zout en laat het even afkoelen. Bestrijk de pizzabodem met de saus en bak de pizza in 10-15 minuten op 220 °C goudbruin. Beleg de pizza met een topping naar keuze en, last but not least, geef het een kick met de pittige Al Peperoncino. Genieten! 

zelf pizza maken

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer