• Recepten, blog & olijfolie

    Onze favoriete pizza spots

Archief

Onze favoriete pizza spots

Hier eet je de beste pizza's

Weet je nog die lekkere pizza die je in Napels hebt gegeten? Waarbij je herinnering even een salto maakt van blijdschap? Die pizza zou je ook graag hier in de buurt willen eten. 
 
Hier eet je de beste pizza’s. Ooit.
Mijn collega Remco is hier heel duidelijk over en zegt: Beste. Pizza. Ooit. Die beste pizza heeft hij gegeten bij Vino e Cucina in Mechelen.
 
Wij hebben nog wat fijne pizza adressen op een rij gezet. En laat je, net zoals in Italië, je niet misleiden door het uiterlijk. Of de prijzen. Het gaat om de kwaliteit van de pizza.
 
 

Noord Holland

Amsterdam
In Amsterdam zit er uiteraard op iedere hoek van de straat een pizzeria. We kunnen ze niet allemaal uitproberen, maar bij deze 4 kun je briljante pizza’s eten.
 
Il Sogno, IJburg: Deze Italiaanse concept store begon in Amerongen (en zit daar ook nog steeds) en heeft naast fantastische pizza’s ook regelmatig leuke muziek events.
 
Mangiancora op de Ferdinand Bolstraat: noemt zichzelf de echte Napolitaanse pizza. De pizza's worden gebakken in een authentieke houtoven die zelf is gebouwd van stenen en zand van de vulkaan de Vesuvius. Klinkt goed.
 
Renato’s pizzeria, Karel du Jardinstraat: In de zomer zit je hier het liefste op het terras. Als je dat plekje hebt veroverd, houdt het dan vast, want je kunt hier heerlijk mensen kijken. Je kunt je avond verlengen door te beginnen met de antipasti, want die zijn naast de pizza’s ook heel goed.

No Rules in Amsterdam. Dit is een pizza restaurant van sterrenchef Jacob Jan Boerma. En hier hebben ze toppers. Ze hebben hun eigen interpretatie van hoe een pizza hoort te smaken en serveren deze graag in de lekkerste combinaties die mogelijk zijn.
"Door de regels te buigen, te breken en te herschrijven, hebben we een no pizzeria pizza restaurant gecreëerd. Waar we niet doen alsof we de beste pizza hebben, maar we er zeker van zijn dat onze pizza’s een next level gevoel geven aan wat je al weet over smaak, kwaliteit en ervaring."

Weesp
La Base: De smaak van Napels in Weesp. La base pizza is (getipt door Ellen) het restaurant waar je kunt genieten van een authentieke, ambachtelijke Napolitaanse pizza. La base pizza maakt gebruik van verse producten die rechtstreeks uit Italië worden gehaald. De 100% buffelmozzarella, grana padano, prosciutto crudo en nog vele andere ingrediënten hebben allemaal het D.O.P keurmerk.

Zuid Holland

Rotterdam
Old Scuola, Achterklooster, Rotterdam. De naam zegt het al. Old school pizza eten, oftewel: pizza zoals het hoort. Gelukkig reist Old Scuola in de zomer het land door en kun je ook op (food) festivals een echt goede pizza eten.

Vicini, Rotterdam. Een heerlijke plek waar de hele buurt 's ochtends naar toe gaat met een krantje onder de arm voor een goede espresso. En de pizza's zijn dus ook fantastisch. Naast de klassieke varianten, staan er ook verrassende pizza's op de menu. En de korst is heerlijk krokant. 

Utrecht

Utrecht
Na Amsterdam heeft Da Portare Via nu ook Utrecht veroverd. Met zijn sympathieke uiterlijk is dit concept jouw beste vriend die stiekem 1 van de beste pizza’s maakt. Check ook eens hun blog op de website. Leuke tips en persoonlijke verhalen.
 
De Markt, Drieharingstraat in Utrecht. In een mooi steegje zit dit sfeervolle restaurant. Je betaalt er wat meer voor een pizza, maar dan heb je wel top kwaliteit. Het is er vaak druk, maar even wachten aan de bar is eigenlijk al een feest.

Piero's, Ledig Erf, Utrecht. Die echte Napolitaanse pizza eet je hier. Vooral de pizza San Daniele is een topper (getipt door Ingeborg). 'Wat kun je verwachten als je bij Piero’s komt? Napolitaanse pizza, antipasti, dagverse pasta, old fashioned cocktails en veel Italiaanse wijnen. Veel ingrediënten worden rechtstreeks vanuit Italië geïmporteerd.'

LaLotta in Utrecht is ook een topper, getipt door Ingrid. "Door te werken met de volle korrel, een eigen moederdeeg en een rijping van minimaal 48 uur, gaat LaLotta terug naar de oorspronkelijke ‘oerpizza’." Veel van de gebruikte ingrediënten komen van eigen Utrechtse bodem in Park Transwijk. En wat niet zelf wordt verbouwd is zeer zorgvuldig geselecteerd. "De gastheer legt uit waar de ingrediënten vandaan komen'.

Nonna's, Doorn. Een klein sfeervol restaurant aan het dorpsplein. Je kijkt zo de open keuken in waar de steenoven staat voor de echte traditionele pizza's. 
 

Limburg

Maastricht
In het Zuiden van het land kun je Il Giardino in Maastricht vinden. Deze Siciliaanse jongens zijn dit gezellige plekje begonnen. Echt Italiaans met een moderne vibe. Bewaar ook even een plekje voor het dessert.

Bancale 61, Een aanrader voor een goede afhaal pizza om thuis op te eten. Samen met een lekker koud Italiaanse biertje.

Drenthe

Assen
Door naar het Noorden. In Assen zit Bella Italia. De naam klinkt niet heel origineel, de pizza’s zijn gewoon briljant. Dit is echt Italië!

Groningen

Hoogezand & Veendam
Wij zijn hierop gewezen door een klant die super enthousiast is over deze pizzeria. Mamma Mia, met twee vestigingen, één in Hoogezand en één in Veendam. Het adres voor Italiaanse specialiteiten. "Ga vooral voor de Pizza Daniele, verrukkelijk!"  

Gelderland

Da Nonna Pippina, Almen. Een echt authentiek Italiaans restaurant waar oma zelf nog regelmatig in de keuken staat. Oma komt uit Zuid-Italie en dat proef je terug in de gerechten. 


Natuurlijk zijn er nog heel veel goede pizza spots in Nederland. Heb jij echt nog een duidelijke favoriet, mail die dan naar Lonneke@liquidodoro.com. Dan gaan we het proberen.
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer