• Recepten, blog & olijfolie

    2x Herfstrecept met smaakvolle biet

Archief

2x Herfstrecept met smaakvolle biet

Recept geroosterde bietencarpaccio van Lindenhoff

Probeer deze heerlijke geroosterde bietencarpaccio van Lindenhoff. Deze biologische boerderij in Baambrugge is omgeven door rust en toch dicht bij de randstad. Toen onze stagiaire Dante hier een dagje op het Food Festival aanwezig was, kwam ze helemaal tot rust. Even weg uit de drukke stad, haast en hectiek. Als je toe bent aan een ontspannen dagje, ga dan langs bij Lindenhoff en neem een kijkje in de Open Tuin of de Marché.
 
Lindenhoff is ooit begonnen als hobby. Een boerderij met wat koeien, varkens en kippen. Inmiddels is er veel gebeurd. Er zijn veel nieuwe dieren bij gekomen en de boerderij is zelfs uitgegroeid tot Marché met  eerlijke producten. In deze boerderijwinkel zijn biologische seizoensproducten te koop, die je ter plekke kunt proeven en kan je het vlees vers laten snijden door de slager.

De voorliefde voor Italië is niet alleen bij ons, maar ook bij Lindenhoff te zien. Een aantal groenten worden uit Italië gehaald. Daar zijn de seizoenen lang, wat ervoor zorgt dat het altijd vers in de Marché ligt.

Een prachtig product, die nu verkrijgbaar is bij Lindenhoff, is de Barbabietole Arrosto, een geroosterde biet uit Italië. Deze bieten worden meteen na de oogst wanneer ze nog op het land zijn, geroosterd en gaan daarna richting Lindenhoff. Verser kunt je deze Bababietole Arrosto dus niet vinden ;-). De smaak van de bieten is bijzonder lekker. Een mooie combinatie van een aardse en zoete rooksmaak, die in warme en koude gerechten heerlijk is!

Ingrediënten per portie (1 persoon):
Barbabietole Arrosto (geroosterde biet)
Handje verse peterselie
75 gr Tomme de Chèvre
Handje hazelnoten, geroosterd en gehakt
1 dosette Olijfolie met Aceto Balsamico di Modena
Waterkers (garnering)

Bereiding
Schil de Barbabietole Arrosto en snijd in flinterdunne plakjes. Verdeel deze plakjes over een schaal of een mooi groot bord. Leg vervolgens wat waterkers en peterselie in het midden en verbrokkel de Tomme de Chèvre erover. Bestrooi het hierna met hazelnoten en besprenkel de dosette over het geheel.

 

Geroosterde bietencarpaccio olijfolie

Recept bietensoep


Echt comfort food is deze smakelijke bietensoep. Een lekker soepje voor als je thuis komt na een lange werkdag. Het is snel gemaakt en onwijs simpel! Hieronder de ingrediënten voor een heerlijke, snelle bietensoep.

Ingredienten voor 4 personen:
8 gekookte rode bieten
2 uien
3 tenen knoflook
Al Peperoncino olijfolie
2 rode paprika’s
600 ml runderbouillon
Zout en peper
Olijfolie Iedere Dag


Bereiding:
Snipper de uien en de knoflook fijn. Snij vervolgens de rode bieten en paprika in stukjes. Verhit een scheut Olijfolie Iedere Dag in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook waarna ook de paprika erbij kan. Na ongeveer 5 minuutjes kun je de rode bieten en runderbouillon aan de pan toevoegen, om het voor 10 minuten zachtjes te laten koken. Afhankelijk van smaak, voeg je nog wat zout en peper toe. 
Nu is het tijd om de soep te pureren tot een glad geheel. Niet te vergeten! Voeg een scheutje Al Peperoncino olijfolie om het soepje een pittige finishing touch te geven!
Eventueel kan je de soep serveren met een scheutje kookroom. 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

voor bakken en braden

Olijfolie

Lees meer