• Recepten, blog & olijfolie

    Binnenblijf tips

Archief

Binnenblijf tips

Binnenblijf tips

We zijn thuis. En laten we hier dan maar gebruik van maken. Die klusjes die lang zijn blijven liggen, kunnen we nu gaan doen. Ga tuinieren, de moestuin aanleggen, schilderen en dat wil-ik-al-zo-lang-boek lezen. En waag je eindelijk eens aan dat ingewikkelde recept. Kun je geen energie vinden? Ook goed. Accepteer het en doe lekker niets. 

Wij hebben de leukste binnen-blijf tips voor je. Zoals te gekke podcasts, moestuin weetjes en boodschappen services.

Podcasts.

Zoek wat afleiding voor je brein met een podcast. Onze favorieten:

Het Voedselkabinet
In deze podcast ontrafelen Helen Kranstauber en Samuel Levie, samen met gasten, de verhalen achter onze dagelijkse kost. Kun je de wereld verbeteren met eten? Samuel Levie en Helen Kranstauber geloven van wel! In Het Voedselkabinet redden ze met een microfoon in de hand goed eten van de vuilnisbak, oogsten ze een maaltijd in een voedselbos en gaan ze achter de marketeers aan die onze kinderen verleiden tot ongezonde keuzes. Luister elke twee weken naar een nieuwe aflevering van Het Voedselkabinet. Meer weten? Ga naar hetvoedselkabinet.nl.


Wat Schaft de Podcast
Wat Schaft de Podcast is de podcast van Jonas Nouwen en Jeroen Doucet. In elke aflevering gaan Jonas en Jeroen in gesprek over lekker eten en drinken. De podcast is gemaakt voor de beginnende thuiskok die zijn repertoire wil uitbreiden, voor de lekkerbek die eigenlijk wel wil weten wat hij eet en voor de ervaren kok die benieuwd is welke trends zijn opgepikt.

Jonas en Jeroen houden van koken, eten en uit eten gaan, ook hun reizen hoor je terug in de verhalen. Elke twee weken is er een nieuwe aflevering van de Wat Schaft de Podcast

De tuin in.

Het is officieel lente, de zon schijnt, dus ga lekker de tuin in. Haal het onkruid eruit, stof je tuinmeubels af en maak je tuin mooi. Of leg een moestuin aan. Een moestuinbak voor op je balkon kan ook.

Om te kunnen genieten van groenten uit eigen tuin hoef je heus geen enorme lap grond te hebben. Kijk eens op makkelijkemoestuin.nl voor een moestuin die iedereen lukt. En ga lekker aan de slag. 
 

Boodschappen service.

De bezorg services van de bekende supermarkten zitten al aardig vol. Gelukkig zijn er deze alternatieven.

Crisp
Crisp is de supermarkt-app voor knettervers eten. Boodschappen alleen van de beste makers en telers, dus altijd goed. Kijk op de website of download de app en haal knettervers eten in huis.


De Krat
De Krat is de duurzame maaltijdbox met lokale en seizoensgebonden producten en mooie recepten. Direct van de boer of teler bij jou thuisbezorgd. "De Krat is de scharrelslager / visboer / groentejuwelier / traiteur onder de maaltijdboxen." Kijk op de website voor meer informatie. 


Rechtstreex
Verse, seizoensgebonden boodschappen doen direct bij boeren en makers uit je eigen regio. Met Rechtstreex wordt dat mogelijk. Je bestelt online of neemt een abonnement en geniet van het beste wat de regio te bieden heeft. Zo weet je weer waar je eten vandaan komt en steun je boeren die werken aan een aantrekkelijk landschap in jouw regio.

Iets nieuws leren

Een nieuwe taal leren
Met bijvoorbeeld Duolingo kun je heel gemakkelijk iedere dag een paar nieuwe woorden van een taal leren. Download de app op je telefoon en je krijgt een melding wanneer je weer mag. Wij zijn fan. Onze stagiaire is al begonnen met Italiaans leren. 

Recepten proberen.

Probeer dat recept uit, wat je al zo lang wilt maken. Ga 'slow-cooken'. Waag je aan een vegan menu. Want nu heb je de tijd. Maak zelf verse pasta (wist je dat dat helemaal niet zo moeilijk is?). Steek je Big Green Egg aan en gaar een mooi stuk vlees een lange tijd op lage temperatuur. 

Maak deze Sinaasappel cake, op basis van olijfolie in plaats van roomboter. 

En: hamsteren is niet nodig. Echt niet. Klop aan bij je lokale lievelingsadresjes. Zo help je de kleine ondernemers die het op dit moment zo hard nodig hebben en vul je je eigen voorraad aan met lekkers. Wij hebben toffe initiatieven van verschillende ondernemers onder elkaar gezet: kijk hier

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Olijfolie dosette

Lees meer