• Recepten, blog & olijfolie

    Chocolademousse

Archief

Chocolademousse

Chocolademousse met olijfolie

Chocolade en olijfolie. De combinatie is niet zo gek als het lijkt. Het ene is zoet en het andere hartig. En toch gaan ze heel goed samen. Deze zelfgemaakte chocolademousse is briljant. Je maakt 'm nóg lekkerder met wat olijfolie. Bijvoorbeeld met wat druppels Il Primo (met een beetje zeezout) of een scheutje chilipeperolie.

Ingrediënten:
- 3 eidooiers
- 500 ml ongeklopte slagroom
- 1 heel ei
- 125 gram suiker
- 250 gram pure chocolade (72% cacao)
- 1 scheut olijfolie
- 125 ml volle melk
- 4 blaadjes gelatine

Zo maak je het:
Doe de slagroom in een kom en sla deze op tot deze lobbig is. Kook een laagje water in een pannetje en doe het vuur laag, giet de suiker erin. Roer het door totdat het een suikersiroop is en totdat deze 120 graden bereikt.

Klop de eidooiers en het hele ei op met de suikersiroop. Verwarm de melk in een steelpannetje en los daarin de blaadjes gelatine op. Smelt de chocolade au bain marie, en giet daar het melk-gelatinemengsel overheen.
Meng dit alles met het eieren-suikermengsel, en vervolgens met de lobbige room. Roer zachtjes door met een spatel tot een glad geheel. Laat minstens een uur in de koelkast opstijven. Haal een half uur voor het opdienen de mousse uit de koelkast.
Schep de mousse in een glaasje of schaaltje. Versier het eventueel nog met wat rood fruit of eetbare bloemen. Voeg als laatste een scheutje olijfolie toe. En nu lekker genieten. 

recept chocolademousse

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer