• Recepten, blog & olijfolie

    Onze favoriete spots

Archief

Onze favoriete spots

Voor lunch of diner

Geen zin om zelf te koken? Wij zijn ervaringsdeskundigen van lekker eten. Al zeggen we het zelf. Daarom delen we deze week ons favoriete spots. Van nieuwe restaurants tot oude bekenden. 
 
Café Caron
in Amsterdam is Café Caron zo'n fijne plek. Al zijn wij Italiaans georiënteerd, onze favoriete Fransman Alain Caron weet wat koken is. Samen met zijn zoons David en Tom heeft hij recent dit pareltje geopend in de Frans Halsstraat in Amsterdam.
De basis is de rijke Franse keuken in al zijn eenvoud: mooie seizoensproducten met kennis en liefde bereid in een enkel gerecht of een uitgebreid diner. Jong, oud, toevallige passant of buurtbewoner, in je eentje of met meer: iedereen is thuis bij Café Caron. Want liefde voor goed eten en samenzijn is wat mensen verbindt.

Downtown
Als je niet kunt kiezen wat je wilt eten kun je terecht bij Food market Downtown in Eindhoven. Sushi, Mexicaanse taco's, burgers, oesters, Vietnamees, of gewoon een portie bitterballen, bij deze hotspot kun je voor alles terecht. Op deze markt komen de gerechten uit alle werelddelen van de wereld. 
 
Toscanini
Hier gaat ons Italiaanse hart sneller van kloppen. De kracht van de Italiaanse keuken is zijn puurheid, eenvoud en eerlijkheid. Bij Toscanini in hartje Amsterdam koken (alleen diner) ze volgens deze traditie.
Elke dag, behalve zondag, bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta.
Er wordt gewerkt met verschillende producten van slow food presidia in Italië. Presidia zijn projecten die kleine producenten in staat stellen om kleinschalig en ambachtelijk te blijven werken en zo de oorspronkelijke producten en productiemethodes uit hun streek te bewaren.

Restaurant Rebels
Bij ons om de hoek in Driebergen zit het verrassende restaurant Rebels van chef-kok Marco. Marco en zijn team koken op hoog niveau. Dit betekent niet dat ze een ingewikkeld menu aanbieden. De gerechten zijn toegankelijk, bijzonder en origineel. En met zorg gemaakt door echte kook-freaks. 

Il Sogno Zuylestein
Op de Utrechtse Heuvelrug ligt de monumentale Portierswoning van Landgoed Zuylestein. Dit is een unieke plek waar je heerlijk zittend aan de bosrand geniet van bijvoorbeeld Italiaanse koffie, een lunch, een glas Italiaanse wijn met heerlijke antipasti of een pizza uit onze steenoven. Il Sogno Zuylestein gebruikt biologische geteelde groenten uit de moestuin van het landgoed in combinatie met producten van lokale leveranciers. Hiermee maken ze heerlijke broodjes (focaccia), soep en salade. Maar ook antipasti of een bord vol 'affettati misti' zijn 's middags te bestellen. 
 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer