• Recepten, blog & olijfolie

    Feel good food

Archief

Feel good food
Wist je dat zelfs olijfolie wordt gezien als een aphrodisiac?
 
Als ware liefdesbemiddelaars hebben we een kleine studie gedaan naar “aphrodisiac foods”. Oftewel ingrediënten die je gegarandeerd een romantische avond opleveren. Best handig, zo richting Valentijnsdag.
 
Aphrodisiac foods zijn producten die claimen een lustopwekkende werking te hebben. Een boost voor je liefdesleven dus. Eigenlijk kan ieder product dit zeggen en zit er volgens recente onderzoeken weinig waarheid in. Of het waar is of niet, lekker is het wel.
 
Daarom onze top vijf van feel-good ingrediënten met Italiaanse roots.
 
Artisjok
De artisjok wordt als lustopwekkend gezien omdat het pellen van de buitenste bladeren wordt vergeleken met het uitkleden van een vrouw. Italië is de grootste producent van deze frivole plant. Artisjok is briljant lekker met onze Al Limone olijfolie.
 
Asperges
In Italië heb je, naast de witte en groene variant, ook nog een paarse. Al is die laatste variant wel rijk aan suiker en juist vezelarm. Niet zo gezond dus. Wel lekker. Wist je dat je asperges ook prima kunt eten met alleen olijfolie als dressing?
 
Koffie
Ons dagelijkse bakkie kan ook gezien worden als een gezellige oppepper. Er is namelijk aangetoond dat mensen die iedere dag koffie drinken hun liefdesleven als actief beschrijven. Wist je trouwens dat de naam koffie van het Italiaanse caffé afstamt?
 
Chocolade
Deze kan natuurlijk niet ontbreken met het oog op Valentijn. Maar zelfs chocolade is geen bewezen aphrodisiac food. Je kunt er natuurlijk wel van genieten bij je cappuccino. Wellicht dat die combinatie dan toch een positief effect heeft.
 
Basilicum
Nog op zoek naar jouw Valentijn? Zet dan eens een basilicumplantje in je vensterbank. In het verleden kon een vrouw in Italië namelijk een basilicumplant in de vensterbank zetten om aan te geven dat ze beschikbaar was, of open stond voor mannelijk gezelschap.
 
Fijne Valentijn.
 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer