• Recepten, blog & olijfolie

    Dit zijn de 4 food trends van 2018

Archief

Dit zijn de 4 food trends van 2018

Dit zijn de 4 food trends van 2018

Food is hot en de trends zijn happening. Samen zorgen die twee voor dynamische food trends die komen en gaan. En de beste trends blijven. Wat zijn de trends van dit jaar? Eén ding is zeker! De natuur speelt hierin een schitterende hoofdrol.
 
Nog meer lokaal
Voor Italianen is het zo gewoon. Groenten uit je eigen moestuin worden uitgewisseld met de kippen en eieren van de buren. Meel maak je van kastanjes uit je tuin en met die verse eieren creëer je een pasta in een handomdraai. Die ruilhandel zorgt ervoor dat je super vers en smakelijk eten in huis hebt. Die moestuin zorgt, door de seizoenen, elke keer voor nieuwe ingrediënten. Nooit saai dus. 
Chef Joris Bijdendijk kookt ook zo in restaurant Rijks. Daar draait het om kwaliteit en authenticiteit. Joris laat je briljante smaken proeven die gewoon uit Nederland kunnen komen. 
 
Veganisme
Wordt je er al moe van? Eat your heart out, want veganisme is een blijvertje. Het eten van geheel plantaardige voeding kreeg nogal al wat aandacht in 2017 (heb je vorig jaar van de Lowlands rel van The Green Happiness gehoord?). Steeds meer mensen zijn zich er van bewust dat iedere dag vlees en vis niet echt nodig is. Saai wordt het niet, met een arsenaal aan herontdekte groenten en exotische kruiden wordt het echt wel een culinair feestje.
Het betekent ook weer niet dat we helemaal geen vlees of vis meer gaan eten. We vragen alleen vaker om goede kwaliteit. Dit is niet alleen lekker, maar ook beter voor onze planeet.
Buiten de deur kun je ook lekker vega eten. Bekijk hier onze favoriete adresjes.
 
Rode biet
Mede door zijn fotogenieke karakter (die kleur!) en uiteraard zijn fijne zoete smaak is de gewone rode biet zomaar een trend geworden. Gestoomd, gekookt, gerookt of geblend. De biet is een allemansvriend. Lekker als een carpaccio of soep! Bekijk hier lekkere recepten met rode biet.
 
Plant power
Ingrediënten die net even wat extra’s voor je doen. Denk aan kurkuma, shiitake, gember, matcha, rode pepers en zelfs olijfolie. Sommige planten hebben zulke super powers dat ze zelfs een geneeskrachtige werking hebben. Hoeveel kilo je er van moet nuttigen, weten we ook niet precies. Maar het is geen straf om een beetje mango te eten voor een zuivere huid, pure chocola tegen een hoge bloeddruk of rode biet voor een goede leverfunctie. 

Deze artikel geschreven naar aanleiding van artikelen uit Elle Eten, Cotton&Cream en het AD.

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

7 dagen koken

PROBEER NU 1 WEEK OLIJFOLIE

Lees meer