• Recepten, blog & olijfolie

    Gegrilde asperges

Archief

Gegrilde asperges

Gegrilde asperges

Gegrilde asperges, een heerlijke bijgerecht. En deze kun je goed maken op de gril of barbecue. Zowel de witte als de groene asperges zijn heel geschikt.

Gegrild zijn asperges misschien wel nog lekkerder. Door asperges te grillen krijgen ze een pure, sterke smaak vermengd met een heerlijke grillsmaak. Gegrilde asperges hebben meer bite dan gekookte. 

Er zijn voor het bereiden van de gegrilde asperges enkele tips & tricks waardoor je de ze extra lekker kan maken. Wat je kunt doen, is de asperges, voordat je deze grilt, blancheren. Kook de asperges even kort in gezouten water. De asperges hoeven hierdoor minder lang gegrild te worden om ze gaar te krijgen en bovendien krijgen ze wat extra smaak doordat je de asperges in gezouten water kookt. Als je dunne groene asperges neemt is dit niet nodig. Bij dikke, grotere groene asperges en witte asperges is dit een handige tip. 

Ingrediënten:
- Groene en witte asperges, zoveel je wilt
Olijfolie Iedere Dag om in te bakken
- Kruiden om te bestrooien (bijvoorbeeld: zout, peper, chilivlokken, tijm)
- Een lekkere olijfolie:
Wij variëren met:
- All'Aglio
- Al Limone
- Al Rosmarino

Hoe je het maakt.
Was de asperges en snijdt de harde onderkant (ca 2-3 cm) er af. Als je wilt, kun je de asperges eerst blancheren, zoals in de tip hierboven beschreven.

Verhit je grill, bbq of grillpan. Leg de asperges op de grill/in de pan. Grill ze aan alle kanten tot ze mooie streepjes krijgen en de asperges gaar zijn.

Leg de asperges op een schaal. Bestrooi met kruiden en besprenkel met een heerlijke olijfolie.

Tips:
Door te besprenkelen met olijfolie krijgen ze een sublieme smaak.
- Houd je het naturel? Ga voor Il Terzo olijfolie: Deze combineert perfect met groenten en zo passen je asperges overal bij.

- Houd je van spicy? Ga voor Al Peperoncino olijfolie: Zo passen je asperges goed bij vleesgerechten, salades en aardappeltjes uit de oven.

- Houd je van kruidig? Ga voor All'Aglio of Al Rosmarino olijfolie: Zo passen je asperges goed bij vleesgerechten, pasta's en aardappeltjes uit de oven.

- Houd je van fris? Ga voor Al Limone olijfolie: Zo passen je asperges goed bij vis, salades en pasta's.


Buon Appetito.

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer