• Recepten, blog & olijfolie

    Groenten grillen op de barbecue

Archief

Groenten grillen op de barbecue

Verrassende combinaties

Regelmatig wordt er ons gevraagd welke groenten je kunt combineren met olijfolie. Dan steken we de barbecue aan, gooien er wat groenten op, besprenkelen dit met verschillende soorten olijfolie en gaan proeven.
 
Dit keer was het de beurt aan witlof. Een groente leverancier vroeg ons om advies. Daarom ging de barbecue mee in de auto, reden naar dit bedrijf toe en staken 'm aan.
 
Groente grillen gaat het makkelijkste met een grilbakje. Zo blijft de olijfolie ook in het bakje aanwezig. De witlof werd doormidden gesneden en zo in het bakje gelegd. Daarover heen ging een mix van extra vergine olijfolie met aceto balsamico. Het resultaat was een witlof met een zachte zoete smaak. Geen bitter meer. Heerlijk. Daarna een witlof geprobeerd met een mix van extra vergine olijfolie en sojasaus. Voor een oosters smaakje. Ook top. 
 
Groenten die ook lekker zijn op de barbecue zijn asperges, zeekraal, courgette, paprika, little gems en zoete aardappel. Lekker met wat rozemarijn olijfolie, zeezout en peper.
 
Ook fruit is heel geschikt om te grillen met olijfolie. Denk bijvoorbeeld aan mango met chilipeper olijfolie. Of banaan met chocola en ook wat pittige chilipeperolie. Ook appel is geschikt met wat basilicum olijfolie en aceto balsamico. 

Geschreven door - Lonneke Mulder

Ja, het lijkt me leuk om de Liquido d'Oro nieuwsbrief te ontvangen met nieuws en aanbiedingen

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer