• Recepten, blog & olijfolie

    Verrassend Halloween recept

Archief

Verrassend Halloween recept

Recept voor een Paprikasaus

Bij Halloween denk je direct aan pompoen. Ben je de pompoen stiekem al een beetje zat? Dan hebben we een mooi alternatief met paprika. Maak een heerlijk geroosterde paprikasaus om te combineren met een verse pasta. Trick or treat!
 
Ingrediënten voor 2 personen:
2 flinke rode paprika’s
1 teentje knoflook
1 ui
Handje Pijnboompitjes
Olijfolie Iedere Dag
Parmezaanse kaas om te garneren
Zout & peper 
Pasta

Bereiding
Was de paprika’s en houd ze boven een laag vuurtje van het gasfornuis. Rooster ondertussen de pijnboompitjes. Wacht tot de paprika's zwart worden, draai ze af en toe om, om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig zwart blakeren. Wanneer ze aan elke zijde zwart gekleurd zijn, laat ze dan even afkoelen. Wrijf met je handen of met keukenpapier het zwartgeblakerde velletje van de paprika. Let op, niet met water afspoelen, dan gaat de rooksmaak eraf. Snijd de paprika’s in stukjes en doe ze in de blender. Mix tot een gladde saus.
Kook de pasta al dente. Snijd de ui samen met de knoflook en fruit aan in Olijfolie Iedere Dag. Voeg de paprikasaus toe aan de ui en knoflook en laat op laag vuur pruttelen.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Vind je de saus wat te dik? Voeg dan een klein beetje bouillon toe. Garneer met de pijnboompitjes en wat Parmezaanse kaas!

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

voor bakken en braden

Olijfolie

Lees meer