• Recepten, blog & olijfolie

    HelloFresh recept

Archief

HelloFresh recept

Romige spaghetti met rozemarijn olijfolie

Deze week maken we het HelloFresh recept met romige spaghetti, broccoli en walnoot. Je maakt ‘m extra lekker met wat Grana Padano en onze rozemarijn olijfolie. Dit recept is vegetarisch en lekker snel klaar. 
 
Wat zit er in de box.
Knoflook, sjalot, spaghetti, gesneden broccoli en spitskool, kookroom, Grana Padano, walnoten en een dosette met rozemarijn olijfolie
 
Zo maak je het.
Breng in een pan veel water aan de kook. Doe er wat extra zout bij, dan plakt de spaghetti niet aan elkaar. Snijd ondertussen de knoflook en sjalot fijn. Verhit in een koekenpan een flinke scheut olijfolie. En bak de sjalot en knoflook. Blus af met wat witte wijnazijn. Voeg daarna de spitskool en broccoli toe. Voeg daarna nog een scheutje water toe met een kwart groentebouillonblokje per persoon. Dek de pan af en bak dit nog 7 minuten. Kook ondertussen de spaghetti ongeveer 6-8 minuten en giet af. Voeg de kookroom toe en een gedeelte van de Grano Padano kaas. Roer nog even 2 minuten door. Zet het vuur uit en besprenkel met de olijfolie met rozemarijn. 

HelloFresh recept

Olijfolie gaat stollen.
Als je de ingrediënten uit de koelkast haalt, dan kan de olijfolie door de koude temperatuur gaan stollen. De kleur wordt licht en troebel. Dit is een teken van een goede extra vergine olijfolie. Laat de olie gewoon even liggen. Zodra je de olijfolie nodig hebt, is de stolling weg en kun je het gaan gebruiken. 
 
Eet smakelijk.

Hellofresh dosette rozemarijn olijfolie

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer