• Recepten, blog & olijfolie

    Herfstrisotto

Archief

Herfstrisotto

Met rode wijn, paddenstoelen en Al Tartufo olijfolie

Risotto is altijd goed. Zeker op zondag. Met een goed glas wijn. En goed gezelschap. Dit is een vegetarisch recept dat ook bij vleeseters in de smaak valt.

Ingrediënten voor 4 personen:
50 gram roomboter
1 ui
400 gram paddenstoelen 
1 teentje knoflook
3 theelepels verse tijm
2 eetlepels Olijfolie Iedere Dag
320 gram risottorijst
2 blokjes paddenstoelen bouillon
1 liter water
125 gram Parmezaanse kaas
Al Tartufo olijfolie
zout
peper
Rode wijn

Bereidingswijze:
Snijd de ui fijn en bak deze ongeveer 2 minuten samen met 2 theelepels tijm in 25 gram boter en de Olijfolie Iedere Dag en voeg dan de risottorijst toe. Roer goed door en bak de risotto ongeveer 1 tot 2 minuten totdat deze glazig wordt. 

Blus de ui af met de rode wijn en blijf goed roeren. Zet je pan nu op middenhoog vuur. Als de wijn verdampt is, giet je wat paddenstoelen bouillon bij de rijst totdat deze net onder water staat. Roer de rijst goed door en laat de bouillon opgenomen worden door de rijst. Als de rijst weer bijna droog staat, giet je weer bouillon erbij, net zo lang totdat de rijstkorrels gaar zijn. De rijst mag een lichte bite hebben. Dit duurt meestal zo’n 20 tot 30 minuten. Is je bouillon eerder op? Maak dan nog wat nieuwe bouillon, zoveel totdat je rijst gaar is.

Snijd intussen de paddenstoelen in grove stukken. Bak de paddenstoelen in een hapjespan met de helft van de roomboter tot ze mooi goudbruin kleuren. Dit duurt ongeveer 5 tot 8 minuten. 
Snij de knoflook fijn en voeg toe aan de champignons. Breng op smaak met zout, peper en wat tijm.
Voeg de paddenstoelen aan het eind toe aan de risotto. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en voeg zout en peper toe naar smaak.

Maak de risotto af met onze truffel olijfolie en parmezaanse kaas. Buon appetito!​​​​​​
 

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

voor bakken en braden

Olijfolie

Lees meer