• Recepten, blog & olijfolie

    Top 10 koffiebarretjes

Archief

Top 10 koffiebarretjes

Ontbijten op z'n Italiaans

Je dag starten met goede koffie. De Italianen doen dit dagelijks bij hun vaste koffiebarretje. Ook al hebben ze geen haast, hun caffè drinken ze zo snel mogelijk op. Want hoe heter, hoe beter. Omdat wij ook wel van een lekker bakkie houden, hebben we onze favorieten to go koffiebarretjes op een rijtje gezet. Heb jij nog een goede tip voor ons? Mail het dan naar Lonneke@liquidodoro.com.
 
The Village coffee & music, Utrecht: mannen met tattoos en baarden zetten hier een stoere bak koffie. Neem er een versgebakken brownie bij want deze mag je niet missen. En omdat de barista’s muziekliefhebbers zijn, is er regelmatig live muziek. Op loopafstand van hartje centrum in de Voorstraat.
 
De Koffiesalon, Amsterdam: Ondanks dat onze hoofdstad barst van de koffiebarretjes, is deze uniek. Als je naar binnen loopt, stap je in een Art Deco wereld waar ze aandacht besteden aan jouw Buscaglione koffie. Inmiddels is De Koffiesalon 6 locaties rijker, maar onze favoriet zit in Oud-West aan de 1e C. Huygensstraat.  
 
Bij Frouke, Doorn: ook de kleinere dorpen verrassen ons soms met de lekkerste koffie. Kom je hier regelmatig dan weet Frouke precies wat je bestelling is. Het lijkt wel Italië. Binnen is het piepklein, dus je bent snel op de hoogte van de laatste dorp-roddels.
 
Meneer Chocola, Scheveningen: 2 surfdudes met een passie voor chocola. Hier drink je je koffie in een super relaxte sfeer midden in het oude dorp van Scheveningen. Vanaf 8.00 uur kun je hier terecht voor jouw cafeïne shot met iets zoets. Check de vitrine en laat je verleiden.
 
Croos, Rotterdam: een lichte open bar waar je een snelle koffie (van man met bril) kunt halen. Heb je wat meer tijd, ga dan voor het ontbijtje Croos, met een croissant, eitje, koffie en verse jus. 

Brandmeester's, Amsterdam: Dit ligt op een mooi gelegen locatie vlakbij het Vondelpark en de P.C. Hooftstraat in het Museumkwartier. Wie wilt dat nou niet, je heerlijke koffietje in het Vondelpark opdrinken.

Porto, Tilburg: Alle Italiaanse koffie variaties die je maar kunt bedenken vind je hier. Drink je koffie op aan het water, want dit koffietentje zit aan de nieuwste hotspot van Tilburg: de Piushaven.

Puro, Ede: Midden in het centrum van Ede bevindt zich deze heerlijke Italiaanse ijssalon en koffiebar. Heerlijk om na een wandeling even te stoppen. Drink een lekker kopje koffie en neem er een lekker gebakje of ijsje bij.

Coffee Corazon, Amersfoort: Jammer dat dit leuke koffietentje nu niet open is want de inrichting is super gezellig. Zeker ook om je kroost eens mee naar toe te nemen. Geniet van je koffie to go met een heerlijke zelfgemaakte crêpe of wafel.

P.S. Koffie, thee & taart, Groningen: Dit koffietentje ligt in het leukste straatje van Groningen. Drink hier je koffie van verse bonen die wekelijks gebrand worden. Neem ook meteen een punt taart mee, want ook deze bakken ze zelf in hun eigen bakkerij.
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer