• Recepten, blog & olijfolie

    De beste Italiaanse restaurants

Archief

De beste Italiaanse restaurants

De beste Italiaanse restaurants

Omdat je niet iedere dag naar Italië kunt gaan om lekker te eten, zijn er ook genoeg Italiaanse restaurants in de buurt waar je kunt genieten van een goede pizza, pasta, carne of pesce. Dit zijn onze favorieten.

Toscanini
Hier gaat ons Italiaanse hart sneller van kloppen. De kracht van de Italiaanse keuken is zijn puurheid, eenvoud en eerlijkheid. Bij Toscanini in hartje Amsterdam koken ze volgens deze traditie.
Elke dag, behalve zondag, bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta.
Er wordt gewerkt met verschillende producten van slow food presidia in Italië. Presidia zijn projecten die kleine producenten in staat stellen om kleinschalig en ambachtelijk te blijven werken en zo de oorspronkelijke producten en productiemethodes uit hun streek te bewaren.

Il Sogno Zuylestein
Op de Utrechtse Heuvelrug ligt de monumentale Portierswoning van Landgoed Zuylestein. Dit is een unieke plek waar je heerlijk zittend aan de bosrand geniet van bijvoorbeeld Italiaanse koffie, een lunch, een glas Italiaanse wijn met heerlijke antipasti of een pizza uit onze steenoven. Il Sogno Zuylestein gebruikt biologische geteelde groenten uit de moestuin van het landgoed in combinatie met producten van lokale leveranciers. Hiermee maken ze heerlijke broodjes (focaccia), soep en salade. Maar ook antipasti of een bord vol 'affettati misti' zijn 's middags te bestellen.

Mezzo, Braamt
In de bossen van Montferland ligt dit leuke restaurant geinspireerd door de Italiaanse keuken. En vooruit, ook een vleugje Frans. Chef-de-Cuisine Berry doet altijd zijn best om bij de mooiste leveranciers en de kleinste boeren zijn ingrediënten en wijn in te kopen. Hij laat zich dan altijd inspireren door de seizoenen. Wordt het laat? Dan kun je blijven slapen in één van de kamers boven. 

Osteria Vicini
In Rotterdam zit deze hotspot Vicini. Je kunt er vanaf 's ochtends vroeg tot 's avonds laat terecht. Daarom voelt deze plek als een verlenging van je huiskamer. Het is de ideale plek voor een werkmeeting, lunch met z'n tweëen of een uitgrebreid familie diner. 

De Markt
In de gezellige Drieharingstraat in Utrecht kun je uitgebreid Italiaans eten bij De Markt. In een mooi steegje zit dit sfeervolle restaurant. Ze serveren klassieke Italiaanse pizza’s, pasta’s en salades in een hedendaags jasje Het is er vaak druk, maar even wachten aan de bar is eigenlijk al een feest.

Restaurant Artusi
In Delft zit dit eigentijdse Italiaanse restaurant. Ze koken met biologische en dagverse ingrediënten en dat proef je. De vis- vlees en vega-gerechten zijn met zorg samengesteld. Met mooi weer kun je er ook fantastisch buiten zitten in de binnentuin. 

Restaurant Domenica
Het jonge zusje van Toscanini bevindt zich aan de Noordermarkt in Amsterdam. In de fris mediterraanse keuken is er veel aandacht voor lokale producten en leuke wijnen. Ze koken hier net iets rebelser en dat zie je aan de inrichting en de gerechten. 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Olijfolie dosette

Lees meer