• Recepten, blog & olijfolie

    De beste Italiaanse restaurants

Archief

De beste Italiaanse restaurants

De beste Italiaanse restaurants

Omdat je niet iedere dag naar Italië kunt gaan om lekker te eten, zijn er ook genoeg Italiaanse restaurants in de buurt waar je kunt genieten van een goede pizza, pasta, carne of pesce. Dit zijn onze favorieten.

Toscanini
Hier gaat ons Italiaanse hart sneller van kloppen. De kracht van de Italiaanse keuken is zijn puurheid, eenvoud en eerlijkheid. Bij Toscanini in hartje Amsterdam koken ze volgens deze traditie.
Elke dag, behalve zondag, bereiden de koks gerechten uit zorgvuldig gekozen ingrediënten. De groenten komen van de biologische boerderij of uit Italië. Het vlees is van de biologische slager en vis komt elke dag vers binnen. Brood wordt in eigen bakkerij gebakken en er is huisgemaakte pasta.
Er wordt gewerkt met verschillende producten van slow food presidia in Italië. Presidia zijn projecten die kleine producenten in staat stellen om kleinschalig en ambachtelijk te blijven werken en zo de oorspronkelijke producten en productiemethodes uit hun streek te bewaren.

Nonna's
Op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn is het kleine zaakje van Nonna's te vinden. Heerlijke antipasti, goede risotto's of een pizza uit de steenoven. Binnen is het knus en gezellig en bij mooi weer zit je buiten, midden in het dorp. 

Renato's Osteria, Amsterdam
In de Pijp zit het knusse Italiaanse restaurant waar je echt Italiaans kunt eten. Hier wordt je verrast door de eenvoud van de Italiaanse keuken. Inmiddels breidt Renato's zich verder uit in Amsterdam. 

Osteria Vicini, Rotterdam
In Rotterdam zit deze hotspot Vicini. Je kunt er vanaf 's ochtends vroeg tot 's avonds laat terecht. Daarom voelt deze plek als een verlenging van je huiskamer. Het is de ideale plek voor een werkmeeting, lunch met z'n tweëen of een uitgrebreid familie diner. 

De Markt
In de gezellige Drieharingstraat in Utrecht kun je uitgebreid Italiaans eten bij De Markt. In een mooi steegje zit dit sfeervolle restaurant. Ze serveren klassieke Italiaanse pizza’s, pasta’s en salades in een hedendaags jasje Het is er vaak druk, maar even wachten aan de bar is eigenlijk al een feest.

Restaurant Domenica
Het jonge zusje van Toscanini bevindt zich aan de Noordermarkt in Amsterdam. In de fris mediterraanse keuken is er veel aandacht voor lokale producten en leuke wijnen. Ze koken hier net iets rebelser en dat zie je aan de inrichting en de gerechten. 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer