• Recepten, blog & olijfolie

    Lamsrack op de barbecue

Archief

Lamsrack op de barbecue

Met rozemarijn olijfolie

Malse lamsrack gemarineerd met Italiaanse kruiden, rozemarijn olijfolie en knoflook. Klinkt dat niet heerlijk? Onze vrienden van Big Green Egg deelden dit recept met ons. Gril de lamsrack kort aan beide kanten op de barbecue en laat vervolgens tot een kerntemperatuur van 50 garen voor een medium-rare resultaat.
 
Ingrediënten:
- 2 lamsracks
- ½ bosje tijm
- ½ bosje oregano
- 6 teentjes knoflook
- Mosterd
rozemarijn olijfolie
- Zeezout

Hoe je het maakt.
Steek de houtskool in de Big Green Egg of barbecue aan en verwarm tot 180 °C.
Snijd intussen het eventuele vlies van de lamsracks en schraap indien nodig met een mesje de ribben schoon (of laat dit door de slager doen). Ris de naaldjes van de oregano en de blaadjes van de tijm en hak de kruiden fijn. Pel de knoflook, hak de teentjes fijn en meng met zeezout naar smaak door de kruiden.
Meng de mosterd en de rozemarijn olijfolie in een schaaltje. Coat het vlees met de mosterd en rozemarijn olie. Strooi het kruidenmengsel op een snijplank en druk het vlees van de racks in het mengsel zodat er een mooi laagje op het vlees komt.
Leg de lamsracks op de vleeskant op het rooster, sluit de deksel van de barbecue en gril het vlees circa 2 minuten. Draai de lamsracks een kwartslag en gril opnieuw 2 minuten.
Keer nu de lamsracks om en steek de pen van de kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel de thermometer in op 50 °C voor een medium-rare garing. Laat de lamsracks ongeveer 14 tot 16 minuten garen tot de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
Haal de lamsracks eruit. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze aansnijdt.

Lamsrack recept

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer