• Recepten, blog & olijfolie

    Steun de lokale ondernemers

Archief

Steun de lokale ondernemers

Thuis dineren

Deze aparte tijd zorgt voor creativiteit onder horeca ondernemers. Er onstaan veel toffe initiatieven van restauranthouders, chefs, leveranciers, producenten en foodies. Winkels zoals keurslagers en delicatessenzaken bieden bezorgservice aan. Ook zijn restaurants bezig met een afhaaloptie, nu ze voorlopig dicht moeten. Kunnen de gasten niet naar het restaurant? Dan komt het restaurant naar de gasten. 

Amsterdam

Domenica
In hun fris Mediterraanse keuken is er veel aandacht voor lokale producten en leuke wijnen. Nu ook zij voor een lange periode hun restaurant moeten sluiten hebben ze een afhaalservice opgezet. Zo maken ze elke dag verschillende soorten verse ravioli, die je elke dag (behalve maandag) tussen 16.00u en 19.00u af kunt halen. Dagelijks wordt het menu op hun Social Media gepost. En wijnliefhebbers opgelet: ook een selectie van de wijnkaart is verkrijgbaar bij Domenica. ‘We keep it local, we keep it friendly’ . Kijk op hun Instagram voor de details.


Rijks
Ook sterrenchef Joris Bijdendijk van restaurant Rijks biedt doet mee. Als een van de eersten gaf hij een 3 gangen afhaalmenu te hebben bedacht. Crisis maakt creatief. 

“We bieden een 3-gangenmenu aan voor €32,50. Als dat lekker loopt, zullen we meerdere gerechten blijven toevoegen aan het aanbod”, meldt het restaurant via Instagram. Voorlopig bestaat het menu uit een groene gazpacho vooraf, tri-tip van rund als hoofdgerecht en een chocolade brownie als afsluiter.


Vessel Kitchen & Bar
Restaurant Vessel Kitchen&Bar biedt ook bezorgservice. ‘We nodigen je uit om onze liefde voor lekker eten thuis te ervaren. Bestel een heerlijk diner en drankjes om te genieten van het comfort van uw huis’, schrijft het restaurant.

Bennekom

Het Koetshuis
Bij sterrenrestaurant Het Koetshuis zitten ze ook niet stil de komende tijd. Aangezien de natuur gewoon zijn gang gaat en dus de asperges van eigen bodem er weer zijn, kun je vanaf zaterdag 21 maart heerlijke aspergesoep afhalen. Verder bereiden ze de klassieker: Asperges à la Flamande: asperges met ham, ei, gekookte aardappelen en botersaus. Ook staat er een passende wijn klaar. Kijk voor details op de Social Media-kanalen van Het Koetshuis. 

Mare e Monte
Italiaans restaurant en pizzeria biedt vanaf nu alle gerechten aan via afhaalservice. Kijk op de website voor het menu en meer informatie.  

Smaak Delicatessen
Delicatessenwinkel en broodjeszaak Smaak heeft zijn horecagedeelte moeten sluiten. Ook hier wordt creatief omgegaan met de 'crisis tijd'. Delicatessen kunnen thuis bezorgd worden. Belegde broodjes en dranken kunnen bezorgd en afgehaald worden. 

Den Bosch

Noble
Noble blijft vernieuwen en verrassen door de innovatieve Aziatische accenten die inspirator Edwin Kats aan klassieke gerechten geeft. Nu het restaurant voor lange periode dicht zit, is ook sterrenchef Edwin Kats creatief aan de slag gegaan en is er bezorgservice beschikbaar.

Doornenburg

Rijnzicht
Sterrenrestaurant Rijnzicht biedt een 3-gangen take-away menu aan. Er kan gekozen worden voor nieuwe gerechten of klassiekers. Het eten hoeft thuis alleen maar verwarmd te worden. 'Zo geniet u, veilig thuis, alsnog van onze heerlijke gerechten.' Kijk op hun Instagram voor meer informatie.

Haarlem

De Zeeuw
"Van maandag tot en met zaterdag kan je lekkere daghappen bestellen en deze bij ons komen afhalen in het restaurant of we bezorgen het bij je thuis." Daarnaast kun je in de weekenden thuis genieten van een 5-gangenmenu. Kijk op hun Instagram voor meer informatie.

Olivijn
Ook Restaurant Olivijn biedt bezorg- en afhaalservice aan. 'Voel je thuis bij Olivijn. Maar omdat dat even niet gaat; haal Olivijn in huis.' Kijk op de website voor meer informatie

Helmond

De Rozario
'De Rozario To Go-bezorgservice is gestart. Ook sterrenchef Jermain Rozario is een bezorgdienst begonnen. Op dit moment biedt hij een 3-gangenmenu aan, maar de kaart wordt nog uitgebreid. Kijk op de Rozario To Go website voor meer informatie. 

Nijmegen

Flores
Ook bistro-restaurant Flores in Nijmegen gaat de strijd aan in deze lastige tijd. Hier betaal je 30 euro voor een driegangenmenu en kun je ook wijn, bier of bruiswater toevoegen aan je bestelling. Ga naar de website voor meer informatie.

Renkum

Oude Post
Gastrobar Oude Post in Renkum gaat ook de uitdaging aan. Bezorg- en afhaalservice van verschillende versbereide gerechten. 'Ook in deze tijd leveren wij kwaliteit'. Kijk op de website voor meer informatie

Rhenen

Sal do Mar
Ook Sal do Mar gaat creatief om met de crisis tijd. Zo starten ze met het serveren van Take-Away menu. 'Smaken zoals je van ons gewend bent maar dan met een twist.'

Rotterdam

Fermin
"Vanaf woensdag gaan we onze houtoven gebruiken voor waar die voor bedacht is: Pizza’s bakken! Natuurlijk is het voor ons nog steeds belangrijk om zo min mogelijk weg te gooien; We beginnen deze week met 3 pizza’s belegd met producten die we op dit moment in huis hebben." Kijk op hun Instagram voor details

Utrecht

De Klub
Restaurant De Klub start ook met bezorgen. Vanaf woensdag 18 maart bezorgen zij in diverse wijken in Utrecht soep, huisgemaakt brood van chef Jasper, pastel de nata, hun eigen gin en nog veel meer. Kijk op hun website voor meer informatie.

Noir
'We komen #NoirJeHuis'. Ook restaurant Noir laat weten dat zij bezorgservice aanbieden. Kijk op de website voor het heerlijke menu. Ze brengen het eten tot aan de voordeur, en zwaaien even. Alleen in de stad Utrecht. 'Even de oven inschuiven en klaar.' 

Wageningen

Drinks & Bites
Chefkok Lars heeft een 4-gangenmenu samengesteld. En om het menu compleet te maken, kan er ook een fles wijn bij besteld worden. Wanneer het menu verandert, wordt dat meegedeeld via Social Media en de website. Kijk op de website voor het menu en meer informatie

Diels Restobar
Ook bij Diels is bezorging mogelijk gemaakt. Ze gaan gratis bezorgen in de omgeving. De chef heeft verschillende gerechten en een menu samengesteld. Kijk op de website voor meer informatie. En houd de Social Media-kanalen in de gaten. 

Ken je ook ondernemers die creatief bezig zijn? Stuur het ons, dan voegen wij ze toe aan deze blog. 


 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Olijfolie dosette

Lees meer