• Recepten, blog & olijfolie

    Limited Edition

Archief

Limited Edition

Extra vergine olijfolie met 22 karaats eetbaar goudJouw kerstdiner wordt magisch!
Met kerst mag je shinen. Niet alleen je oufit of de boom. Dit jaar ook het diner! Liquido d'Oro brengt, samen met De Bijenkorf, een super feestelijke Limited Edition olijfolie. Deze extra vergine olijfolie fles is ambachtelijk verguld met 24 karaats bladgoud (de gouden tanden van rapper Ronnie Flex zijn hier niets bij). Ook in de olijfolie is bladgoud toegevoegd. Een paar druppels van deze olie over je gerecht geeft een magische uitstraling. 

Eetbaar bladgoud
In deze extra vergine olijfolie zit 23 karaats eetbaar bladgoud. Goud kun je namelijk prima eten en het schijnt zelfs goed te zijn voor je lichaam. Schud de fles rustig voor gebruik, zodat het goud door de olie kan dwarrelen. Je kersttafel wordt magisch met een paar druppeltjes over je gerecht. 

Olijfolie met bladgoud | Liquido d'Oro

Handgemaakte perfectie

Deze 24 karaats gouden fles is ambachtelijk verguld door ‘Reinaert Vergulders’. Graag voor gebruik de handschoentjes aantrekken om de delicate fles te beschermen. 

gouden fles olijfolie | Liquido d'Oro

Il Primo
De olijfolie in deze bijzondere fles is onze Il Primo Sinolea. Deze olijfolie wordt gemaakt volgens de biologische ‘Sinolea’ techniek. De techniek is erop gericht om de pure smaak van de olijven zoveel mogelijk te behouden. Het is een echt slow proces. De olijven worden in Toscane met de hand geplukt en er wordt geen druk of water gebruikt bij het centrifugeren. Dat duurt een eeuwigheid, maar zorgt er wel voor dat de pure olie als vanzelf van de olijven druipt. En dat is precies wat je wilt. 

Gebruik
Perfect om je broodje in te dopen, met kip of wild, in een soep, met rauwe of gekookte groenten, aardappels, door een pasta en witte rijst. Geschikt voor koud gebruik.

100% natuurlijk 
Bij Liquido d’Oro maken we biologische extra vergine olijfolie voor in de keuken. Onze olijfolie is gemaakt door Italiaanse boeren die met kennis, plezier en respect voor Moeder Natuur hun producten maken. Ze kennen de gaard door en door. Daar hoor je de oliemeesters vaak praten over ‘il liquido d’oro’, het vloeibare goud. Omzat ze zo trots zijn op hun prachtproduct. 
 

Vanaf 15 november exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer