• Recepten, blog & olijfolie

    Het ijs-olijfolie experiment

Archief

Het ijs-olijfolie experiment

Chocolade ijs met chilipeper olijfolie

Een brownie met chilipeper had ik al weleens op een Food Festival geproefd. Dit was een unieke smaaksensatie. Het leek wel of de chocolade nog extra power kreeg door de pepers. Dus wij dachten, dit moet ook met ijs lekker zijn. Dus dat moeten we proberen! En deze geslaagde missie delen we graag met je.
 
Ingrediënten voor chocolade-chilipeper ijs
- 3 dl. melk
- 4 eetlepels Al Peperoncino olijfolie
- 4 grote eierdooiers
- 50 gr. fijne suiker
- 100 gr. melk chocolade, fijngehakt
- 3 dl. slagroom


Doe de melk in de pan en breng het tegen de kook aan. Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is. Doe de gehakte chocolade in de melk en laat rustig al roerend smelten. Giet de chocolademelk al roerend met een garde bij het dooiermengsel. Verhit dit au bain marie 3-4 minuten tot het iets dikker is. Laat het afkoelen. Voeg de chilipeper olijfolie toe. Je kunt variëren met de hoeveelheid als je het pittiger of juist minder pittig wilt. Zet het mengsel nu minstens 4 uur of langer in de koelkast. 
Klop de slagroom lobbig en schep het door het afgekoelde mengsel. Schep het mengsel daarna in de ijsmachine en laat ongeveer 30 minuten draaien.
 
 
Heb je geen zin om dit ijs zelf te maken? Je kunt natuurlijk ook chocolade ijs in de winkel kopen en thuis er een scheutje chilipeper olijfolie over heen doen. Andere lekkere combinaties zijn bijvoorbeeld aardbeien of citroen ijs met basilicum olijfolie. Of vanille met rozemarijn olijfolie.
 
 

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer