• Recepten, blog & olijfolie

    Olijfolie zorgt voor je

Archief

Olijfolie zorgt voor je

Wat kun je, naast je gerechten de finishing touch geven, nog meer met olijfolie?


De winter is natuurlijk heerlijk romantisch en reuze gezellig, maar goed voor je lijf is het niet. Die is meer gebaat bij zomers vol met vitamine D en hydratatie. Je huid kan dus wel een beetje hulp gebruiken, en olijfolie is de oplossing. Het bevat vitamine E en antioxidanten die je huid voeden.
 
Onze Chief Olive Oil Officer giet elke zondagavond een scheutje olijfolie in zijn bad. En dat helpt, want je kunt van Ridder zeggen wat je wilt, maar niet dat ie slecht opdroogt. 
 

Chief Olive Oil Officer

Extra vergine olijfolie
Olijfolie van Liquido d’Oro is 100% olijven en verder niets. Olijfolie is gezond. Het bevat grote hoeveelheden antioxidanten. En vitamine E, wat een celbeschermende werking heeft. Ook vitamine A is in olijfolie aanwezig. Deze vitamine bevorderd de aanmaak van cellen en is goed voor de weefselstructuur van de huid. Vandaar dat deze stof, samen met vitamine E, veel wordt toegevoegd aan gezichtscrèmes, weten boekschrijvers Erik Spaans en Jolande Burg (Extra Vergine - Het Mediterrane Olijfolieboek).

Hulp van buitenaf
Vitamine A en E dus. Het zijn sterke antioxidanten die de huid kunnen helpen te herstellen. Nu is het niet zo dat als je niets doet, dat je in een vroegtijdig ernstig verval raakt, want het lichaam zelf kan ook nog heel wat. Maar het zijn de beetjes hulp van buitenaf die kleine wonderen kunnen verrichten. Zeker in onze 24-uurscultuur en onder invloed van de nodige stress is alle hulp welkom. En zo'n hulp van buitenaf is olijfolie. 

Olijven

Je huid
Olijfolie is geweldig voor je huid. Het heeft een hydraterende, beschermende en voedende werking. Wanneer je een droge of ruwe huid hebt, kun je olijfolie goed gebruiken. Je hebt maar een klein beetje nodig, want olijfolie is erg geconcentreerd. Wrijf een paar druppels olie tussen je handen warm en masseer het in op de droge huid. Die krijgt meteen een oppepper en voelt superzacht aan. 
 
Extra huidverzorgingstips: 
Gebruik je olijfolie om een scrub te maken. Meng een paar eetlepels suiker met wat olijfolie. Gebruik als bodyscrub, voor een zachte huid. 
Of giet een scheutje olijfolie in je bad, zodat ook jij goed opdroogt. 
Droge lippen? Olijfolie!
 
 
Je haar
Olijfolie is perfect om in de winter te gebruiken. Het voedt en hydrateert je haar en voorkomt dat het uitdroogt, statisch wordt of dat de punten splijten. Geef je haar in de winter dus regelmatig een goede olijfoliebehandeling. Wat je regelmatig kunt doen: 
-   Wrijf een paar druppels olijfolie warm tussen je handpalmen. Verdeel in je haar en borstel het door. Helpt goed tegen pluizig haar.
Een intensieve haarkuur kan ook. Dat doe je bijvoorbeeld zo: 
-   Masseer een flinke hoeveelheid olijfolie in je haarpunten en laat het ca 20 tot 30 minuten intrekken. Was hierna je haar met shampoo. 
Zacht en glanzend haar in de winter, weer eens wat anders. 
 
Voordelen
Olijfolie voedt je (hoofd)huid
Olijfolie verbetert de conditie van je huid en haar
Olijfolie verbetert de elasticiteit van je huid en haar
 
Voor deze behandelingen kun je goed onze neutrale olijfolie gebruiken. 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer