• Recepten, blog & olijfolie

    De hele dag ontbijten

Archief

De hele dag ontbijten

Dit zijn onze favoriete ontbijt spots

Hoe snel de week ook gaat, op zondag doen we het een stuk rustiger aan. Dan nemen we de tijd voor een uitgebreid ontbijt, om de krant echt te lezen, te genieten van een extra kopje koffie en om de week nog even door te nemen.

Dit zijn onze favoriete ontbijt en brunch spots. 

TEDS, Amsterdam, Utrecht en Den Haag
Bij dit all-day breakfast concept kun je dus de hele dag terecht voor je croissant met gepocheerd ei of verse granola met fruit. Je kunt er heerlijk zitten in de aaibare kussens op de fluwelen banken. 

Hooi, Utrecht
Super gezellig en knus kun je hier ontbijten en lunchen. Zelfs een simpel croissantje met jam is hier al heerlijk. Verder krijg je hier lekkere dikke boterhammen met verse streekproducten. 

Buffet van Odette, Amsterdam
Inmiddels is deze plek al een klassieker geworden. Odette runt al een hele tijd haar groeiende restaurant waar je fantastisch kunt lunchen. Ga voor één van de ei-gerechten. Die zijn allemaal top.  

Bertmans, Rotterdam
Bij mooi weer zit je aan het water en anders heerlijk binnen. Je kunt hier de hele dag blijven zitten, van ontbijt tot aan de borrel. Aanrader zijn de boekweitpannenkoekjes met veel vers fruit.

Lof der Zoetheid, Rotterdam
Dit is echt een unieke plek want zodra je binnen komt, kijk je je ogen uit. Aan alles is aandacht besteed en dat kan ook bijna niet anders als er een grafisch ontwerper in de keuken staat. Oogstrelende ontbijtjes en taarten. 

Croos, Rotterdam
Ga voor de beste koffie en uitgebreid ontbijt naar deze plek. Je kids kun je prima achterlaten in de speelhoek waardoor je zelf rustig kunt genieten van het ontbijt. Gewoon goed. 

Meneer Chocola, Scheveningen
Midden in het oude dorp van Scheveningen zitten deze 2 surfers met een fascinatie voor chocola. Dit betekent een relaxte sfeer met mooie ontbijtjes en fantastische bonbons. 

Granola, Kopenhagen
Granola is bijna een reden om een stedentrip te maken naar Kopenhagen. Het is alsof je een ouwerwets cafeetje binnenloopt met de graniet stenen vloer en serveersters in witte blousjes met vlinderstrik. Lekker havermout, granola met vers fuit en fantastische cappuccino's. 

Heb je nog tips? Leuk als je ze mailt naar lonneke@liquidodoro.com 
 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer