• Recepten, blog & olijfolie

    Spaghetti alla Carbonara

Archief

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Het favoriete recept van remco: Spaghetti alla Carbonara. In 1944, toen de Amerikanen Rome bevrijdden, werd ‘carbonara’ voor het eerst genoemd. De voedselvoorraden waren schaars en de enige beschikbare rantsoenen waren eieren in poedervorm en spek.
 
Ingrediënten:
500 g Spagetti
- 5 eieren
- 200 g Pancetta
- 200 g parmegiano reggiano 
- Olijfolie Iedere Dag

Hoe je het maakt.

Breng water in een grote pan aan de kook. Wanneer het water kookt voeg je hier een flinke snuf zout aan toe. Kook hierin de gedroogde spaghetti voor 11 minuten (of zolang dat de verpakking aangeeft).
Snij de guanciale (of pancetta) in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie zodat ze krokant worden. Mocht er na het uitbakken teveel vet overblijven dan kun je dit eruit scheppen met een lepel. Verwijder niet al het vet, want dat geeft ook smaak aan het gerecht!

Pak een kommetje en doe hierin de 4 eieren en alleen de dooier van het vijfde ei.
Rasp 2/3 van de Parmezaanse kaas en bewaar de overgebleven kaas om later over de spaghetti heen te raspen. Voeg de geraspte kaas bij de eieren en meng alles goed tot een gladde saus.
Wanneer de pasta 'al dente' (beetgaar) is haal je de pan van het vuur en giet je deze af. Voeg daarna de uitgebakken spek met het vet toe en meng deze goed met de spaghetti.

Haal de pan van het vuur.

Giet nu het ei/kaas mengsel bij de spaghetti en meng alles goed door elkaar. Let op, de pan moet goed afgekoeld zijn anders stolt je ei te snel. De kaas zal smelten en de eieren enigszins stollen. Zo vormt er zich een mooie egale saus om de spaghetti.
Verdeel de pasta over de borden en maak het af met de heerlijke Al Peperoncino.
 
Buon Appetito
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Olijfolie dosette

Lees meer