• Recepten, blog & olijfolie

    Pasta tips

Archief

Pasta tips

Pasta tips

'Zo zout als de zee' moet het pasta water zijn. Dit is de truc van onze Chief Olive Oil Officer Ridder. En we hebben er meer. Daarom wat pasta-weetjes en insider tips op een rijtje
 
Lange of korte pasta
Vroeger werd in Napels maar 1 formaat pasta gemaakt, de ziti. Dit is een armlang buisje die na droging in stukken werden geknipt. Nu zijn er veel meer soorten. Welke hoor je te gebruiken?
Een lange pasta heeft slechts een paar goede ingrediënten nodig, dus geen ingewikkelde sauzen. Bijvoorbeeld de linguine is lekker met een beetje olijfolie, salie en goede peper. De pasta is precies zo lang en breed dat hij met olijfolie bedekt blijft. Ideaal als pasta alla vongole.
Bij een korte pasta ligt het accent op de saus die lekker vol mag zijn. De pasta moet de saus opnemen en binden.
 
Zo zout als de zee
Wil je geen zachte, plakkerige pasta? Een pasta mag niet te lang koken. Hoe kook je ‘m nu perfect? Doe ruim water in de pan. Echt veel. Olijfolie er in is niet nodig. Net voordat het water gaat koken mag er veel zout in het water. Zodra het kookt kan de pasta er bij. Roer af en toe even door. Als de pasta al dente is snel afgieten. Nu kan het in de pan met de andere ingrediënten.
 
Begin met de saus
Als je pasta maakt, begin dan eerst met de saus. Een pasta koken is namelijk al in 10 minuten klaar. Een goede saus heeft meer tijd nodig. Want hoe eenvoudig ook, tijd en aandacht maakt het verschil. Als de saus klaar is, voeg je de pasta toe die nog ‘al dente’ is. Roer constant en voeg zo nodig wat kookwater toe. Zo kan de pasta zich hechten aan de saus.
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer