• Recepten, blog & olijfolie

    Winters pasta recept

Archief

Winters pasta recept

Met pompoen, pancetta en boerenkool

In de winter is de natuur ingetogen. Het is koud en guur. Aardse groenten zoals kolen en knollen weten zich wel staande te houden. Daarom het perfecte moment om deze groenten te eten. Dit is wat je nu nodig hebt. En daar maken we een lekkere winterse pasta van.
 
Ingrediënten voor 4 personen:
1 flespompoen
200 gram boerenkool
200 gram pancetta
2 rode uien
Rozemarijn olijfolie
4 takjes tijm
50 gram pecannoten of walnoten
pasta zoals farfelle of fusilli
geraspte Parmigianino Regianno
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in blokjes en de uien in halve ringen. Doe de pompoen en uien samen op een bakplaat. De noten mogen er ook bij. Rits de blaadjes van de tijm en strooi dit over de groente heen. Vervolgens mag er lekker wat rozemarijn olie over. Schuif de bakplaat in de oven. Kijk na 20 minuten of de pompoen al gaar is. Is deze nog hard, dan mag het nog wat langer in de oven.
Snijd de boerenkool in kleine stukjes. Bak de pancetta in een koekenpan. Zodra ze lichtbruin worden, mag de boerenkool erbij. Bak dit een paar minuten mee. Als de pasta gaar is, mag dit ook bij de pancetta en boerenkool. Verdeel de pasta over de borden. Haal de groenten uit de oven en verdeel de ui en pompoen over de borden. Als laatste kunnen de noten er over heen. Lekker met een beetje geraspte Parmigianino. 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

voor bakken en braden

Olijfolie

Lees meer