• Recepten, blog & olijfolie

    Pasta Tartufo

Archief

Pasta Tartufo

Spaghetti met truffelolie

In dit recept gebruik je onze truffel olijfolie. De Al Tartufo is een verrukkelijke olijfolie waarin de beste ingrediënten van Italië samenkomen: olijven en een natuurlijke truffelaroma.
 
Truffels zijn kort houdbaar, nogal prijzig en zeer vluchtig - als je ‘m opensnijdt, geeft hij onmiddellijk zijn aroma prijs. Dat is voor als je de smaak wilt vangen wat onpraktisch. Daarom gebruiken we voor de truffelsmaak de natuurlijke gassen die vrijkomen bij het fermenteren van kruiden, ui, paddenstoelen en de boomwortel waar truffels opgroeien. Dat gas condenseren we naar een vloeibare natuurlijke truffelaroma. Dit mengen we vervolgens met de biologische olijfolie en dit vormt samen 100% natuurlijke truffelolie. Zonder vreemde fratsen.
 
 
Ingrediënten (4 pers.):
- 1 sjalot
- Flinke scheut truffelolie
- 400 gram tagliatelle
- 200 gram champignons
- 30 ml witte wijn
- 80 gram mascarpone
- 80 gram Parmezaan
Olijfolie Iedere Dag
 
Hoe je het maakt.
Pel de sjalot en snijdt hem fijn. Hak de champignons in grove stukken. Fruit de sjalot en champignons in een warme hapjespan met een scheut 'Olijfolie Iedere Dag'. Blus af met witte wijn. Laat de champignons op laag vuur een paar minuten sudderen. Voeg na 10 minuten de mascarpone toe en verwarm zachtjes.
Kook in een andere pan de pasta al dente. Voeg de pasta met de geraspte Parmezaan toe aan de hapjespan. Zet het vuur uit en voeg een flinke scheut truffelolie toe.

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer