• Recepten, blog & olijfolie

    Het Pioppi dieet

Archief

Het Pioppi dieet

Een gezonde levensstijl

Heb je het gezien? Twee oude Italiaanse dames die vrolijk dansen door het Zuid-Italiaanse dorpje Pioppi. Een dokter bezoeken ze niet. Nergens voor nodig, want ze stralen en voelen zich goed. Hoe dat komt? Door het eten van groente, fruit, noten, verse vis, olijfolie en af en toe een rood wijntje. En zeker ook door veel lachen, gezelligheid en weinig stress.

In Pioppi leven ze gezond zeggen de wetenschappers. Hier worden de mensen oud zonder al te veel kwaaltjes. Dit komt omdat ze weinig onbewerkt voedsel eten en geen suiker. Juist veel verse ingrediënten en het liefst uit eigen moestuin. Want een supermarkt is er niet te vinden. Vlees wordt beperkt gegeten, veel vaker verse vis. Ook kwaliteit van eten is belangrijker dan kwantiteit. Dus pasta als een voorgerechtje en zelf gemaakt. Met een flinke scheut extra vergine olijfolie erover heen. Doordat olijfolie de smaakmaker is, heb je ook weinig zout nodig.  

Sociale contacten met familie en vrienden is ook belangrijk in het dorpje Pioppi. Gezellig bijkletsen op het dorpsplein hoort bij de dagelijkse routine. En daar lopen ze natuurlijk naar toe, want een half uurtje bewegen per dag is goed voor je. ’s Avonds liggen ze ook nog eens rond tienen in bed, wat zorgt voor voldoende slaap. Klinkt allemaal best logisch!
 
Deze recepten voldoen helemaal aan het Pioppi dieet. Buon appetito

  • Tricolore van courgette, aubergine en tomaat
  • Op de huid gebakken zalm
  • Courgette soep

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer