• Recepten, blog & olijfolie

    Pittige mango

Archief

Pittige mango

Met Al Peperoncino olijfolie

Soms kun je zoiets simpels maken met een groots effect. Creëer een smaakexplosie met slechts 2 ingrediënten, namelijk mango en onze chilipeper olijfolie. Je kunt dit maken als een voorafje of bijgerecht. Onze Chief Olive Oil Officer Ridder maakte het op de BBQ voor zijn vrienden klaar. 

Gebruik 1 mango per persoon. Deze exotische rakker heeft een grote pit in het midden. Je moet hier net langs gaan snijden. Dus snijd iets van het midden aan beide kanten van de mango een grote plak. De schil laat je er gewoon omheen. Vervolgens snijd je aan de binnenkant van de mango een raster. Daarbij snijd je net niet in de schil. In deze inkepingen giet je nu rustig de chilipeper olijfolie. En een  beetje grof zeezout. Verwarm de mango 15 minuten in de oven op 180 graden of op de barbecue totdat het gele gedeelte lichtbruin wordt. Afhankelijk van de rijpheid van de mango kan het verwarmen wat langer of korter duren. 

Je kunt hiervan ook een heerlijke salsa maken. Haal het gele vruchtvlees uit de mango en meng met 1 avocado en wat blaadjes koriander. Besprenkel met wat limoen en combineer het bij een gegrilde vis zoals een dorade of een steak. Eet smakelijk! 

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer