• Recepten, blog & olijfolie

    Recept Pizza Cafoncella

Archief

Recept Pizza Cafoncella

Recept Pizza CafoncellaPizza, hier kun je mij echt voor wakker maken. Ik eet het liefste iedere dag pizza. En als je het doet, doe het dan goed. Zoals met deze pizza Cafoncella. Check hier mijn favoriete pizza recept.

Voorbereiding: 20 min
Kooktijd: 1 uur

INGREDIËNTEN:

Pizzadeeg
- 7 gram actief gist
- 2 el Olijfolie Iedere Dag 
- 1 theelepel suiker
- 300 ml lauw water
- 500 gram gezeefde meel
- 100 gram griesmeel

Beleg
- 2 blikjes gesneden tomaten
- 375 gram mozzarella, in stukjes gesneden
- Rucola
- 150 gram prosciutto crudo (Parma ham)
- Al Basilico olijfolie 

INSTRUCTIES:

Pizzabodem
Meng het gist in een maatbeker met 300 ml lauw water, suiker en 2 el Olijfolie Iedere Dag. Laat dit vervolgens voor 10 minuten staan.
Meng de meel en de griesmeel en maak een berg zoals een vulkaan. Bovenaan in het midden kun je een kommetje maken. Hier kan het water mengsel langzaam in gegoten worden.
Kneed het geheel met je handen totdat het vochtige mengsel helemaal is opgenomen. Kneed totdat het deeg zacht en soepel wordt. Dek het deeg af (met een vochtige handdoek) en laat het staan om te rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Maak de pizzadeeg plat en verdeel het in 4 stukken. Wanneer je je pizza rond wil maken, maak je van het deeg 4 ballen om dit makkelijker te kunnen bereiken.

Beleg
Verspreid de gesneden tomaten over de pizzabodem.
Strooi de mozzarella hierover heen en bewaar wat van de mozzarella voor garnering. Doe de pizza voor 10 minuten in de oven.

Haal de pizza uit de oven. Leg 2 plakjes prosciutto op elke pizza. Doe de rucola op de pizza's en leg de rest van de verse mozzarella erop en besprenkel met basilicum olijfolie voor de finishing touch

Buon Appetito. 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer