• Recepten, blog & olijfolie

    Pizza & olijfolie test

Archief

Pizza & olijfolie test

 
Tijdens de lunch stond ons een zware taak te wachten; het testen van de verse pizza´s van Albert Heijn. Iemand moet het doen. 
 
Misschien heb je ze al wel eens gezien. Onze olijfolie in een handige dosette bij de verse pizza 's van Albert Heijn. Elke pizza gecombineerd met een bijpassende olijfolie. Onze keuze viel op de pizza´s Pollo, Salmone, Tonno en Caprese. De verse pizza’s zijn bij een temperatuur van 240 graden Celsius binnen 6 tot 8 minuten klaar. Met de Donna pizzaoven van Valerie duurde het niet lang voordat het testlab - oftewel onze vergaderzaal - gevuld was met een heerlijke pizza geur.
 
Pizza Pollo met Al Rosmarino olijfolie
De pollo mocht vandaag het spits afbijten. De bodem was na een minuut of 8 lekker krokant dus we haalden hem snel uit de oven. Na het toevoegen van de dosette met rozemarijn olijfolie kon het proeven beginnen. De diverse lijst aan ingrediënten kwamen op deze pizza perfect samen. De kipreepjes waren goed gegaard en de grana padano gesmolten. Ook de keuze om er rozemarijn olijfolie aan toe te voegen was volgens ons de beste keuze. Of het er nu aan lag dat iedereen trek had gekregen van de lekkere geur, of dat de pizza gewoon zo goed was, de pizza was binnen een mum van tijd op en we konden door met testen van de volgende variant.

pizza en olijfolie | Liquido d'Oro

Pizza Salmone met Al Limone olijfolie
Een pizza met warm gerookte zalm en mozzarella. We kunnen je vertellen, hij was heerlijk. De zalm was na een minuut of 7 gegaard en wederom was de pizzabodem krokant. De citroen olijfolie die bij de pizza geleverd geeft een lekkere frisse kick. 
 
Pizza Tonno met Al Rosmarino olijfolie
De tweede pizza met vis van vandaag. Na de goede combinatie van zalm op een pizza was het testteam nu natuurlijk razend benieuwd naar de tonijn variant. Onze pizza oven was intussen loeiheet en de pizza was dan ook zo klaar. De pizza was naast de tonijn belegd met roma tomaatjes, mozzarella en rode ui en ook bij deze pizza wordt rozemarijn olijfolie geleverd. Het testteam was hierbij natuurlijk benieuwd of deze combinatie net zo lekker was als bij de pollo. Nou, deze combinatie is nog lekkerder. De volle smaak van de tonijn combineert perfect met de kruidige rozemarijn olijfolie.
 
Pizza Caprese met Al Basilico olijfolie
De laatste pizza die vandaag getest ging worden was de caprese, de enige vega pizza. De caprese bevat cherry tomaatjes, mozzarella en verse rucola. De basilicum olijfolie maakt deze pizza extra fris.
 
Na deze lunch kunnen wij als testteam concluderen dat Albert Heijn een goede smaak heeft betreft de keuze van de juiste olijfolie per pizza. Bij de pizza pollo adviseren wij ook wel de Al Peperoncino olijfolie als je van spicy houdt.  
 

 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer