• Recepten, blog & olijfolie

    Linguine met tonijn

Archief

Linguine met tonijn

Makkelijk pasta recept

Het mooie van de Italiaanse keuken zit hem in het plezier dat je beleeft aan het koken en aan het eten. Thuis zitten we dagelijks met z'n 4-en aan tafel en daar nemen we ook de tijd voor. Het koken zelf doe ik het liefste wat sneller. En vooral op gevoel. Dan is deze pasta met tonijn en tomaat heel makkelijk. 

Ingrediënten (4 personen):
2 tenen knoflook
- Blikje Datterino tomaten
- 300 gram tonijn in olijfolie
- 1 glas witte wijn
Olijfolie Iedere Dag
- Goede zwarte olijven
- 400 g Linguine
- Zout
- Peterselie
- 10 kapperappels
Al Peperoncino olijfolie

Hoe je het maakt.
Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit een flinke scheut Olijfolie Iedere Dag in de koekenpan. Fruit de knoflook kort op laag vuur en voeg de tomaten toe. Maak een paar tomaten stuk met een pollepel. Doe na een paar minuten een glas witte wijn erbij. Laat een paar minuten sudderen. Voeg de uitgelekte tonijn toe. Snijd de kapperappels en olijven door de helft en voeg toe aan de pan. 
Kook ondertussen de pasta in een pan met veel water en zout. Giet de pasta een paar minuten voor de kooktijd af en voeg de pasta toe aan de koekenpan. Schud alles goed door elkaar, zo kan de pasta goed binden met de saus en kan de pasta nog even doorgaren. Nu is het klaar om te serveren. Voeg als laatste nog wat peterselie toe en een flinke scheut van de chilipeper-knoflook olijfolie

Eet smakelijk. 


 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer