• Recepten, blog & olijfolie

    Pompoen lasagne

Archief

Pompoen lasagne

Met Italiaanse kruiden olijfolie

Het is herfst en dat betekent pompoentijd. Met deze lekkere lasagne met pompoen en tomaat kom je gelijk in de herfst sferen.

Ingredienten:
- 600 g gehakt
- 1 pompoen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 500 g  tomaten
- 150 g créme fraîche
- 1 theelepel maïzena
- 200 g lasagnebladen
- 300 g geraspte kaas
- Olijfolie Iedere Dag
- Alle Erbe Olijfolie

Ingrediënten voor de bechamelsaus:
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 750 ml melk
- zout en peper

Dit is hoe je het maakt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten. snij de pompoen in blokjes. Snij vervolgens de ui en de knoflook fijn en snij de tomaten in blokjes. 
Doe een scheutje Olijfolie Iedere Dag in de pan en bak kort de ui, knoflook en het gehakt. Wanneer het gehuikt bruin is kun je de pompoen hierbij doen. Laat de pompoen kort bruin bakken. Voeg daarna de tomaten toe en laat de pan met het deksel op het vuur staan totdat de pompoen zacht is gekookt.

In de tussentijd kun je de bechamelsaus maken.
Smelt hiervoor 50 g boter in een pannetje. Voeg daarna de bloem toe en blijf goed roeren. Als laatste voeg je de melk toe. Laat het pannetje even op het vuur staan zodat de saus wat dikker wordt. Breng de saus daarna op smaak met peper en zout.

Als de pompoen zacht is kun je de créme fraîche en maïzena toevoegen. Roer dit goed door en breng op smaak met  een flinke scheut van onze Alle Erbe olijfolie.

Nu zijn de sauzen klaar en kun je de lasagne maken. Begin op de bodem van de ovenschaal met een laag bechamelsaus. Hierop leg je de lasagnebladen. Hierover doe je de tomaten pompoensaus. En daarop komt weer een laagje kaas. Ga zo door totdat alles op is. Eindig met een flinke laag geraspte kaas. 

Bak de lasagne ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. 

Besprenkel de lasagne voor het serveren met onze Alle Erbe olijfolie.

recept pompoen lasagne met olijfolie

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer