• Recepten, blog & olijfolie

    Baambrugs big porchetta

Archief

Baambrugs big porchetta

BBQ tip van Lindenhoff

Onze vrienden van Lindenhoff weten wat lekker is. Hun assortiment bestaat uit de mooiste producten van boeren, tuinders en telers. Ze werken met productiemethoden waarbij het welzijn van mens, dier en aarde centraal staat. Dit zorgt voor een
 authentieke smaak, zoals de natuur die heeft bedoeld. Ze delen dit heerlijke recept voor op de barbecue met ons. 

Porchetta
Porchetta is een van origine Italiaans gerecht, gemaakt van opgerolde varkensbuik en verse kruiden. Gegrilde varkensbuik is een schatkist aan smaken en texturen. Barbecue Meester Ed van de Schootbrugge legt uit hoe je porchetta het beste kunt bereiden op de barbecue.

Ingrediënten:
1,5-2 kg Baambrugs big varkensbuik met zwoerd
1-2 eetl. grove mosterd
Al'Aglio olijfolie 
Verse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum, peterselie)
Grof zeezout
Versgemalen peper

Bereiding
Bestrijk het buikspek aan de binnenzijde met mosterd, bestrooi ruim met verse kruiden, zeezout en peper. Rol de buik op en bind hem op als een rollade. Grill de varkensbuik rondom op het hete deel van de barbecue, totdat het zwoerd goudbruin en knapperig is. Wikkel de porchetta vervolgens in aluminiumfolie en laat bij indirecte warmte ca. 60 minuten garen tot een kerntemperatuur van 76 graden. Haal het vlees van de grill en laat 20 minuten rusten in de folie. Haal de porchetta uit het folie en snijd in plakken. Serveer met een scheutje olijfolie.

Barbecue tips
Leer spelen met hitte. Doe dit door het houtskool in verschillende warmtezones te verdelen. Schroei het vlees dicht boven een berg gloeiende kooltjes, en laat het vlees vervolgens doorgaren op een minder hete plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van de barbecue. Zorg er ook voor dat het rooster in hoogte verstelbaar is, zodat je meer controle hebt over de garing. Daarnaast is een vleesthermometer handig om te kunnen zien wanneer het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt.

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer