• Recepten, blog & olijfolie

    Kruidige quinoa met broccoli en paddenstoelen

Archief

Kruidige quinoa met broccoli en paddenstoelen

Recept van onze fan Arno

Regelmatig krijgen we mooie recepten getipt van onze fans. Deze is van Arno Zwetsloot.
 
Arno: “Ik ben een groot fan van Pascale Naessens uit Vlaanderen. Bij haar staat de groente altijd centraal, wat gecombineerd wordt met een keuze uit vis, vlees, kaas, aardappelen, pasta of granen. Het levert verrassende combinaties op. Bovendien is er door deze keuze een gezonde én voedzame optie om wat minder vlees te eten. Dit recept is mijn favoriet.”
 
Ingrediënten voor twee personen:

  • 1 broccoli
  • 250 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons)
  • Een handvol hazelnoten
  • 100 gram droge quinoa
  • 1 bundel verse basilicum
  • Olijfolie Iedere Dag
  • Zwarte peper
  • Zeezout
 
Bereiding:
Spoel de quinoa en kook het 12 tot 15 minuten in een dubbele hoeveelheid water en met een goede scheut olijfolie en flink wat peper.
Snijd de broccoli in en kook ze in een andere pan beetgaar in weinig water. Snijd de paddenstoelen in grote stukken en bak ze in een flinke scheut Olijfolie Iedere Dag. Als ze bijna gaar zijn, voeg er dan de hazelnoten aan toe. Roer voorzichtig om en kruid met peper en zout. Zodra de quinoa gaar is, giet je er nog een beetje olijfolie bij en roerbak hem nog even in dezelfde pan. Rozemarijn olijfolie past hier ook goed bij. Meng er dan de fijngehakte basilicum onder.
 
Serveren:
Leg een hoopje quinoa een beetje uit het midden van het bord, leg de uitgedropen, beetgare broccoli ernaast en paddenstoelen-hazelnotenmengsel deels op de quinoa en deels op de broccoli.
 
Tips:
Quinoa: Quinoa is geen graan en bevat geen gluten. Het bevat veel voedingsvezels, veel goede vetten, hoogwaardige eiwitten en is in vergelijking met granen rijker aan vitaminen en mineralen, zoals ijzer, calcium, fosfor en vitamine E en B. Rond quinoa zit een beschermlaagje dat erg bitter smaakt. Als je de quinoa niet spoelt, neem je de bittere smaak over in je gerecht. Giet de quinoa dus eerst in een zeef en spoel het onder de kraan. Quinoa neemt ongeveer 3 maal in volume toe na het koken.
Olijfolie in kookwater: Een scheutje olijfolie in het kookwater brengt de ingrediënten meer op smaak en maakt ze nog zachter en gaarder.
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer