• Recepten, blog & olijfolie

    Spaghetti met tomaten en burrata

Archief

Spaghetti met tomaten en burrata

met Al Limone olijfolie

Deze spaghetti met geroosterde tomaatjes, chilipeper, burrata en citroen olijfolie is makkelijk en snel te bereiden en ook nog eens heel erg lekker.

Ingrediënten voor 4 personen: 
- 1 teentje (verse) knoflook
- 1 chilipeper
- 300 g tomaten
- een takje basilicum
- 400 g spaghetti
- 1 bol burrata
- Olijfolie Iedere Dag
- Al Limone olijfolie

Dit is hoe je het maakt.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met een scheutje Olijfolie Iedere Dag. 
Doe ondertussen de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel deze met een scheutje Olijfolie Iedere Dag en een beetje zout en peper. Rooster de tomaatjes ongeveer 15 minuten in de oven.

Snijd vervolgens de chilipeper fijn en voeg deze toe in de pan. Voeg daarna de helft van de geroosterde tomaatjes toe. En breng alles zacht aan de kook. Voeg vervolgens een scheut Al Limone olijfolie toe aan de saus.

Kook in een andere pan met water en zout de spaghetti. Voeg een eetlepel kookvocht aan de saus toe voordat je de spaghetti afgiet.

Meng vervolgens de pasta door de saus in de koekenpan. Schep het geheel in een grote schaal en voeg nog een scheutje citroen olijfolie, basilicum en de burrata toe. Verdeel de rest van de geroosterde tomaatjes ook over de spaghetti.

Buon appetito.
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer