• Recepten, blog & olijfolie

    Simpele spinazie salade

Archief

Simpele spinazie salade

Simpelste salade ooit

Dit is waarschijnlijk het simpelste recept dat je ooit gezien hebt. Het bestaat namelijk maar uit 2 ingrediënten, die je alleen maar even hoeft te mengen. Klinkt makkelijk en smaakt fantastisch! Deze spinazie salade is ideaal als bijgerecht bij de BBQ of naast een pasta.

Ingrediënten:
- Verse spinazie
Balsamico dressing

Hoe je het maakt.
Doe de spinazie in een schaal. Sprenkel er een flinke scheut balsamico dressing over en meng het er doorheen. En klaar ben je. Deze spinaziesalade combineert ook erg goed met onze Al Cipollotto (lente-ui) olijfolie. 

De balsamico dressing kun je eventueel ook zelf maken. Onze Il Terzo olijfolie is daarvoor goed te gebruiken. Meng 30 ml Il Terzo met 10 ml balsamico azijn. Voeg hier wat fijngesneden kruiden aan toe. En je hebt een heerlijke dressing. (Deze hoeveelheden kun je verdubbelen of halveren als je meer of minder dressing wilt)


Tip
Doe deze gemarineerde tomaatjes door de salade voor meer kleur. Ook kun je wat blauwaderkaas of andere soort kaas en wat olijven erdoor mengen voor nog meer smaak. Als je ook nog wat gekookte pasta toevoegd, heb je een maaltijd salade. Let op: de spinazie zal iets gaan slinken wanneer je producten er aan toevoegd. De smaak wordt er niet minder om.

Buon Appetito!

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer