• Recepten, blog & olijfolie

    Het snelle pizza recept

Archief

Het snelle pizza recept

Zelf een pizza maken (met wat hulp)

Thuis maak ik vaak pizza. En omdat mijn jongste tafelgenoten dat ook waarderen, staat pizza toch wekelijks op het menu. Lang hoef ik hiervoor niet in de keuken te staan, want ik gebruik Magioni bodems. Dit zijn pizzabodems gemaakt van groenten en snel klaar. Zo krijg je toch nog een portie groenten binnen. 

1. Ingrediënten voor 2 pizza's:
100 gram gerookte zalm
100 ml creme fraîche
2 tenen knoflook
1 bosuitje
bosje dille
scheutje citroen olijfolie

Bereiding:
Doe de kale pizza bodems 10 minuten in een oven op 180 graden om ze alvast wat voor te garen. Haal ze daarna er uit. Beleg de bodem met creme fraîche, gesneden bosuitje en fijn gesneden knoflook. Veerdeel de zalm over de 2 pizzabodems. Vervolgens kunnen ze nog 6 minuten in de oven. Haal de pizza's uit de oven en bestrooi met wat dille en citroen olijfolie. 

2. Ingrediënten voor 2 pizza's:
100 gram salami
200 ml pizza saus of tomatenpuree
1 rode ui
2 tenen knoflook
80 gram cavolo nero
scheutje knoflook olijfolie
Parmigiano Reggiano of oude kaas

Bereiding:
Doe de kale pizza bodems 8 minuten in een oven op 180 graden om ze alvast wat voor te garen. Verdeel de tomatenpuree over de bodem. Doe er daarna de gesneden knoflook en rode ui over heen. Vervolgens kan de salami er op. Daarna verdeel je de, in reepjes gesneden, cavolo nero. Maak hem af door de kaas te raspen en erover heen te strooien. Doe er nog een flinke scheut knoflook olijfolie overheen en dan kan 'ie nog 8 minuten in de oven. Klaar! 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer