• Recepten, blog & olijfolie

    Road trip naar Lago D’Orta

Archief

Road trip naar Lago D’Orta

Road trip naar Lago D’Orta

Het is begin juni en onze marketing manager Lonneke heeft al een trip naar noord-Italië gepland.
Lonneke: noordwest om precies te zijn. De bestemming is namelijk Orta San Giulio bij Lago D’Orta. Met een oude camper, man en 2 hyperactieve jongens hebben we 1100 kilometer voor de boeg. Omdat ons voertuig op leeftijd is, gaan we niet harder dan 90. Oké, onthaasten dus. Kan lastig zijn de eerste dagen.
 
Met tussenstops in Duitsland (Eifel en het Zwarte Woud) komen we aan in Zwitserland. Zodra je de Gotthard tunnel doorrijdt, heb je al het gevoel dat je in Italië rijdt. Overal staan Italiaanse namen en verkeersborden, maar de prijzen bij de tankstations verraden dat je toch nog in Zwitserland rijdt. En dan stuit je opeens op een prachtig blauw meer. Dit is Lago Maggiore. De steile bergen aan je rechterzijde en een scherpe afgrond naar het meer aan je linkerzijde maakt deze trip een avontuur. Dit is vakantie!
 
Aan dit meer plannen we onze eerste stop in Italië. Al vrij snel over de grens pakken we een camping direct aan het water in Cannobio. De jongens kunnen hier hun energie even kwijt en wij gaan bij een eenvoudig restaurant eten. En ja, dit is dan direct lekker. Welkom in Italië!
 
De volgende dag rijden we door naar Orta San Giulio. Zorgvuldig uitgekozen aan het Ortameer. Dit meer is kleiner, minder toeristisch, authentieker en ook wat rustiger dan bijvoorbeeld Lago Maggiore of het Comomeer. Onze camper parkeren we voor die week bij Camping Cusio. Een knusse plek die met name populair is in het weekend onder de Milanezen.
 
Hier genieten we iedere dag van goede cappuccino’s, vers ijs en zelfgemaakte limoncello’s. De eigenaar van de camping vertelt binnen 5 minuten waar je lekker kan eten. Voor verse pizza’s bij restaurant Venus op het dorpsplein, romantisch aan het meer bij Luci sul Lago en als je echt de tijd hebt bij Agriturismo Il Cucchiaio di Legno.  
 
Die laatste is inderdaad een aanrader. Stipt om 8 uur worden de gasten verwacht. Dan schuift iedereen aan. Je kunt kiezen tussen rood of wit, plat of bruisend en limo voor de kinderen. En dan is het eten wat de pot schaft. Alles is een ware smaaksensatie. Prachtige hammen, sublieme pasta’s, hemels lekkere risotto, kleurrijke gegrilde groentes, een mooi stukje vlees tot aan het dessert (chocolade salami!). Het. Was. Heerlijk.
 
 

Vakantie | Liquido d'Oro

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer