• Recepten, blog & olijfolie

    Vega(n) hotspots

Archief

Vega(n) hotspots

4 x de beste plekken waar je vega(n) kunt eten


Nee, we zijn hier bij Liquido d’Oro niet veganistisch geworden. Ook niet vegetarisch. Wel zijn we met z’n allen bewuster over het eten van vlees. De één iets meer dan de ander. Dat wel. Het is in ieder geval een dagelijks onderwerp van gesprek. En voer voor een lekkere discussie. Smullen dus!
 
Laatst is onze marketing manager Lonneke gaan eten bij pop-up restaurant Nieuw Terrein in Amsterdam. Kakelvers eten met smaakvolle combinaties en verrassende bereiding. Bij gang 5 had ze eigenlijk pas door dat alles vegan was. En het was heerlijk. Daarom de beste plekken op een rijtje waar je zelfs een echte carnivoor mee naar toe kunt nemen.
 
Nieuw Terrein
Dit pop-up restaurant zit elke keer op een nieuwe locatie. De laatste keer bij Caffè Toscanini op de Lindengracht in Amsterdam. Je kunt alleen reserveren via facebook of telefoon. Het plantaardige 5-gangen menu dat is samengesteld door 2 jonge chefs bestaat uit seizoensingrediënten. Denk aan pompoen, biet, pastinaak, roodlof, peen, duindoornbes, paddenstoelen en kweepeer.
 
The Dutch Weed Burger
Al regelmatig heb ik deze burger gegeten op een festival. En ze hebben nu ook een vaste locatie in onze hoofdstad op de Nicolaas Beetsstraat. De burger is gemaakt van zeewier dat geteeld is op een duurzame zeewierboerderij in de Oosterschelde. Zeewier is de groente van de toekomst, want gezond en genoeg verkrijgbaar.
 
De Vegetarische Slager
Deze ‘slager’ heeft een fantastische concept store aan het Spui in Den Haag. Het doel van oprichter Jaap Korteweg is om plantaardige producten te maken die nog lekkerder zijn dan vlees. De innovatieve vleesvervangers hebben een spectaculaire bite en structuur. Een bezoekje aan de concept store is echt de moeite waard want het is een belevenis op zich.
 
HOOI
Dit super schattige zaakje in Utrecht is je favoriete buurvrouw waar je kunt ontbijten en lunchen. Alles op de kaart is vegetarisch. Eerlijke koffie, fijne taartjes en lekkere boterhammen. Met liefde en respect voor de natuur gemaakt.

Broei
Deze hotspot aan de Oosterkade in Utrecht is net getipt door onze fan Jeanne. We zijn er nog niet geweest, maar we zijn al verliefd op de warme uitstraling van Broei. Vegetarisch eten, fair-trade koffie en een eigen bakkerij zijn de ingrediënten voor deze fijne plek. Jeanne: "Reserveer wel een tafeltje, want in het weekend zit het snel vol."
 

Geschreven door - Thomas Verbart

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer