• Recepten, blog & olijfolie

    Vegan lasagne recept

Archief

Vegan lasagne recept

Met rozemarijn olijfolie


De vegan leefstijl wordt nog steeds populairder. Wat kunnen er toch een verrassende gerechten worden gemaakt met alleen plantaardige producten. En helemaal niet saai. Wij zijn geïnspireerd geraakt door de vegan keuken en willen daarom als voorproefje een lekkere lasagne met je delen.  

Ingrediënten
500 gr verse lasagne bladen
Olijfolie Iedere Dag
1 Courgette
1 Aubergine
350 gr bladspinazie
120 gr Edelgist
Al Rosmarino

Ingrediënten voor de saus:
Olijfolie Iedere Dag
2 Uien
4 Tenen knoflook
750 gr Roma tomaten
2 Theelepels oregano
Zout en peper naar smaak

Bereiding:
Begin met het maken van de verse tomatensaus. Verhit water in een pan. Snijd een kruisje in de kroontjes of onderkant van alle tomaten en voeg ze toe aan het water. Laat koken tot de vellen van de tomaten loslaten, haal vervolgens de vellen eraf en snijd de tomaten fijn. Kijk uit voor je handen, want de tomaten zijn gloeiend heet! Snipper de uien en knoflook en fruit deze in een beetje olijfolie. Voeg hierna de tomaten toe, samen met de oregano, wat zout en peper en laat het ongeveer 45 minuten op een laag vuur sudderen tot er een mooie saus is ontstaan.

Verhit de oven alvast voor op 175˚C.
Snijd de courgette en aubergine in blokjes en snijd de spinazie wat fijner. Je kunt er ook voor kiezen de courgette en aubergine te grillen. Snijd de paddenstoelen in plakjes en verhit daarna de 'Olijfolie Iedere Dag' in een pan, waarin je de paddenstoelen, courgette en aubergine bakt met een beetje zout en peper naar smaak. Voeg op het laatst de spinazie toe en bak kort mee. 

Neem een grote ovenschaal en bedek de bodem met een dunne laag verse tomatensaus. Vervolgens bedek je deze laag met ongeveer 4 lasagne vellen, zodat de hele bodem opgevuld is. Daarna een laag spinazie en groenten. Doe hier weer een laag tomatensaus overheen en herhaal dit tot de lasagnavellen op zijn. Bedek de laatste laag lasagne bladen met een laag tomatensaus en besprenkel met wat edelgist. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en doe ongeveer 30 minuutjes in de oven.

Besprenkel deze smaakvolle lasagne bij het serveren nog met onze heerlijke Al Rosmarino olijfolie voor een kruidige finishing touch!
 
 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer