• Recepten, blog & olijfolie

    Was het iets te laat?

Archief

Was het iets te laat?
Of het nu die iets te gezellige verjaardag was of dat de avond wat langer duurde dan verwacht, iedereen heeft weleens behoefte aan een stevig ontbijt. Omdat een student dit natuurlijk wel eens meemaakt, krijg je wat tips van een ervaringsdeskundige: onze stagiair Jelle Modderman. 
 
Stevig ontbijt
Na zo’n zware avond kan het lichaam maar aan één ding denken, eten. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet om jouw ochtend goed te laten beginnen.
 
Hier valt onze eerste keuze op een eitje gebakken in Olijfolie Iedere Dag. Een ei bevat weinig calorieën maar is wel rijk aan eiwit en gezonde voedingsstoffen. Wij zouden Liquido d'Oro niet zijn als we een klein receptje hadden voor een gebakken eitje dus zie hier:

Ingriedienten: 
3 eieren
2 kastanje champignons
Truffel olijfolie

Bereiding
Snijd de champignons in plakjes en gooi ze in de pan met een beetje olijfolie voor iedere dag. Bak even aan en voeg vervolgens de 3 eieren toe. Bak je omelet tot hij gaar is en voeg bij het uitserveren nog een beetje truffel olijfolieolie toe.

Naast een gebakken ei is fruit altijd een goede keuze, en dan het liefst in de vorm van een smoothie met bijvoorbeeld yoghurt. Drinkt makkelijk weg en zit bomvol goede vitaminen door het fruit. Tip van ons: ga voor de banaan met kiwi combo en een scheutje citroen olijfolie.

Drinken
Alcohol onttrekt vocht uit je lichaam, zorg er dus voor dat je dit zo snel mogelijk aanvult als je wakker wordt. Of nog beter, drink nog wat voor het slapen gaan. We hebben onze keuzes op een rijtje gezet.
 
Ten eerste gewoon water. Altijd en overal beschikbaar, direct uit te kraan, dus wij zien geen reden om dit niet te doen. Als je de kracht hebt om naar de koelkast te lopen en een glas te pakken raden wij appel- of cranberry sap aan. Deze sappen zitten bomvol suikers en die helpen je lichaam weer aan de nodige energie. Vermijd sinaasappelsap, de zuren vallen zwaar op de maag na een late avond.
 
 

Geschreven door - Thomas Verbart

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer