• Recepten, blog & olijfolie

    Zoete aardappelfrietjes

Archief

Zoete aardappelfrietjes

Met truffelmayonaiseKun je gelukkig worden van eten? Ja! Frietjes van zoete aardappel met een heerlijke truffelmayonaise  waar je oprecht gelukkig van wordt. 


Ingrediënten voor de frieten:
Zoete aardappelen (reken per persoon ongeveer 1 grote bataat)
Olijfolie Iedere Dag 
Takje verse rozemarijn
Zout

Ingrediënten voor de truffelmayonaise:
2 eidooiers, op kamertemperatuur
250 ml milde olijfolie
2-3 theelepels citroensap
Snufje zout en peper
Een paar druppeltjes Al Tartufo olijfolie 

De frietjes
Leg de aardappelen even in het water met zout. Spoel ze daarna goed af en leg ze op een droge theedoek. Het is belangrijk dat ze goed droog zijn voordat je ze gaat bakken, anders worden ze niet zo knapperig. Je kunt ze schillen, maar dat hoeft niet.
Snijd de aardappelen in lange repen van ongeveer 1cm dikte. Voordat je ze in de oven doet, is het aan te raden om ze even licht voor te bakken in de pan met de Olijfolie Iedere Dag. De frieten worden veel knapperiger als je ze even voorbakt dan als je ze meteen in de oven doet.
Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en bak de frieten ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven. Tussentijds even omscheppen. Mix de verse rozemarijn met zeezout, en bestrooi hiermee de frieten op het einde.  

De truffelmayonaise
Voor de truffelmayonaise maak je eerste een basis mayonaise:
Hiervoor doe je de eidooiers, citroensap en zout in een grote glazen schaal. Mix dit mengsel met een garde en voeg langzaam een paar druppels olijfolie toe. Vervolg dit proces totdat alle olie langzaam is toegevoegd. Het is belangrijk om goed te blijven mixen. Wanneer het een mooie, dikke saus is geworden voeg je zout en peper toe. Tot slot voeg je een paar druppeltjes Truffelolie toe. Doe niet gelijk teveel, maar proef eerst even. 

Serveer de zoete aardappelfrieten met de truffelmayonaise en rozemarijnzout. En geniet!

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer