• Recepten, blog & olijfolie

    Boost je boterham

Archief

Boost je boterham

Boost je boterham - hoe wij olijfolie gebruiken

Een bammetje met hagelslag is lekker hoor. Maar dat gaat bij mij op den duur wel vervelen. Zo nu en dan komen wij tijdens de lunch achter elkaars, enigszins gekke, manieren om olijfolie te gebruiken. Maar eigenlijk komen we altijd tot de conclusie dat de uitvinding zo gek nog niet is. Daarom delen wij ze vandaag met je, zodat jij je lunch naar een hoger level kan brengen. 

Boterham met pindakaas en chilipeper olijfolie 
Remco smeert tijdens de lunch vaak een lekker broodje pindakaas, waar die vervolgens wat chilipeper olijfolie overheen giet. Je denkt misschien: huh. Dat dachten wij ook ja. Maar echt, je moet 't eens proberen. De smaak van pinda's in combinatie met een pittige finishing touch is fantastisch. 

Avocado boterham met lenteui olijfolie 
Tijdens het lunchen heeft Julia een favoriet broodje. Een bruine boterham met avocado en tomaatjes. Een snufje peper en zout. En een scheut lente-ui olijfolie. Smullen geblazen. 

Havermout met olijfolie 
Oké het is geen boterham, maar dit vonden we toch een goede inside tip om met je te delen. Voor ontbijt is Lonneke fan van havermout. En haar jongste zoontje ook. Om goed gevuld te blijven tot de lunch, gooit Lonneke olijfolie door haar havermout. Onze Olijfolie Iedere Dag is hier perfect voor. Je zit namelijk niet echt te wachten op knoflook of truffelolie voor bij je havermout. Of althans. Dan spreek ik voor mezelf. 

Olijfolie is veelzijdig. Zeg ik maar zo. 

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer