Liquido d'Oro

Duurzaamheid

Duurzaamheid | Liquido d'Oro
 

Duurzame ingrediƫnten

Onze olie komt van olijfgaarden uit heel Italië, en is gemaakt door boeren die met kennis, plezier en respect voor Moeder Natuur hun producten maken. 

Wij werken met biologisch gecertificeerde boeren. Dat wil zeggen dat hun hele productieproces, van het planten van de olijfpit tot aan met de opslag van de olijfolie op een biologische manier gedaan wordt. Ze cultiveren hun land op een natuurlijke, traditionele wijze: zonder pesticiden of middelen die het groeiproces van de boom bevorderen. Bovendien doen onze boeren aan ‘professioneel negeren van een olijfboom’: ze mesten de olijfbomen een tijdje niet en geven geen water, want daar worden ze lui van en water trekt in de olijf. De boom moet zo zijn best doen voor voeding en water en dat zorgt voor meer smaak. Geen gekke fratsen dus, en dat proef je.

Duurzame verpakkingen

Onze producten worden zo duurzaam mogelijk verpakt. De flessen bijvoorbeeld zijn gemaakt van violet glas. Dit is speciaal glas wat schadelijke lichtstralen tegen houdt. Olijfolie oxideert namelijk als het in contact komt met licht en de beste oplossing daarvoor is een fles die UV weert. Een soort zonnebril dus. Geen licht, betekent geen oxidatie, en dat betekent dat de smaak en de voedingsstoffen behouden blijven. Na opening is je olie ongeveer twaalf maanden goed.
Glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder verlies van kwaliteit. Gooi een lege fles daarom in de glasbak (bruin of bont). 

Onze dosettes zijn gemaakt om één maaltijd nog lekkerder te maken. Deze portieverpakking is gemaakt van kunststof dat goedgekeurd is om in contact te komen met eten en is BPA vrij.
Het kunststof is opgebouwd uit drie lagen. De binnenste laag sluit de olijfolie af. De middelste laag beschermt de olijfolie tegen zuurstof. De buitenste laag stoot vocht af. Op deze manier blijft de olijfolie lang houdbaar. 
Een lege dosette hoort bij het plasticafval en kan daarna gerecycled worden om nieuwe producten van te maken. 

Alle producten worden zo effeciënt verpakt in kartonnen dozen, gemaakt van FSC karton. 

 

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

voor bakken en braden

Olijfolie

Lees meer