Liquido d'Oro

Duurzaamheid

Duurzaamheid | Liquido d'Oro
 

Onze verpakkingen

Onze producten worden zo duurzaam mogelijk verpakt. Daarbij letten we op recyclebaarheid, CO2 uitstoot en minimale voedselverspilling. We volgen de ontwikkelingen op de voet en testen continue nieuwe mogelijkheden. Dit is niet altijd makkelijk, maar het is onze hoogste prioriteit.

Dosette

Onze dosettes zijn gemaakt om één maaltijd nog lekkerder te maken. Deze portieverpakking is gemaakt van kunststof dat goedgekeurd is om in contact te komen met eten en is BPA vrij.
Het kunststof is opgebouwd uit twee lagen. De binnenste laag beschermt de olijfolie tegen zuurstof. De buitenste laag stoot vocht af. Op deze manier blijft de olijfolie lang houdbaar.  Ze zijn gemaakt van 50% gerecycled plastic. Ons doel is om het aandeel gerecycled plastic te verhogen. Eerst naar 80%, daarna naar 100%. Een lege dosette hoort bij het plasticafval.
We testen nu nieuw materiaal dat is gemaakt van 1 soort plastic. Na gebruik kan het gerecycled worden om nieuwe verpakkingen van te maken. Ook testen we een 100% plantaardig plastic wat thuis composteerbaar is. Hopelijk gaat dit lukken. 

Alle producten worden zo effeciënt verpakt in kartonnen dozen, gemaakt van FSC karton. 

Glas

De flessen bijvoorbeeld zijn gemaakt van violet glas. Dit is speciaal glas wat schadelijke lichtstralen tegen houdt. Olijfolie oxideert namelijk als het in contact komt met licht en de beste oplossing daarvoor is een fles die UV weert. Een soort zonnebril dus. Geen licht, betekent geen oxidatie, en dat betekent dat de smaak en de voedingsstoffen behouden blijven. Na opening is je olie ongeveer twaalf maanden goed.
Glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder verlies van kwaliteit. Gooi een lege fles daarom in de glasbak (bruin of bont). Het nadeel van glas recycling is dat dit proces veel energie kost. Glas hergebruiken is daarom ook slim. Met ons concept oLivery doen we dat ook. De fles is navulbaar waardoor je het eindeloos kunt gebruiken. 

Onze ingrediƫnten

Onze olie komt van olijfgaarden uit heel Italië, en is gemaakt door boeren die met kennis, plezier en respect voor Moeder Natuur hun producten maken. 

Wij werken met biologisch gecertificeerde boeren. Dat wil zeggen dat hun hele productieproces, van het planten van de olijfpit tot aan met de opslag van de olijfolie op een biologische manier gedaan wordt. Ze cultiveren hun land op een natuurlijke, traditionele wijze: zonder pesticiden of middelen die het groeiproces van de boom bevorderen. Bovendien doen onze boeren aan ‘professioneel negeren van een olijfboom’: ze mesten de olijfbomen een tijdje niet en geven geen water, want daar worden ze lui van en water trekt in de olijf. De boom moet zo zijn best doen voor voeding en water en dat zorgt voor meer smaak. Geen gekke fratsen dus, en dat proef je.

 

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer