• Recepten, blog & olijfolie

    Energieboosters

Archief

Energieboosters

Oppeppende ingrediënten

Een oppepper nodig? Of kun je een betere weerstand wel gebruiken?

Voel je al een verkoudheidje opkomen? Dan heeft je weerstand nu een boost nodig. En dat kan heel makkelijk met het eten van de juiste ingrediënten. Met deze tips krijgt jouw lichaam een echte oppepper.
 
Gember
Gember heeft veel eigenschappen die gezond zijn voor je lichaam. Zo bevordert het de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiften. Verder zitten er in gember ook vitamines, mineralen, water, eiwitten, koolhydraten en vezels. Dus maak er een lekkere gemberthee mee of gebruik het in de pan voor een pittige bite.

Kurkuma 
Ook wel bekend als geelwortel. Een kruid die zorgt voor de gele kleur van Paëlla, lekker is door thee én nog eens heel erg goed voor je is. Hij is namelijk ontstekingsremmend, verlicht gewrichtspijn en helpt tegen spierpijn. 
Kurkuma werkt trouwens ook heel goed voor de vertering van vetten, in bijvoorbeeld....olijfolie. 
 
Spinazie
Spinazie is een fantastische bron aan ijzer. IJzer laat weer jouw energieproductie in het lichaam vloeien. Popeye is niet voor niets zo sterk ;-)
 
Olijfolie
Ja natuurlijk, olijfolie. Extra Vergine olijfolie is de gezondste keuze in de keuken. Niet alleen vanwege de enkelvoudig onverzadigde vetzuren en vitamines maar ook door de overige bestanddelen, zoals squaleen. Dit is een koolstofverbinding wat zelfs sommige ziektes helpt voorkomen. Lees hier meer over waarom olijfolie gezond is.
 
Rode peper
Rode pepers zijn super gezond. De rode rakkers zitten bomvol vitamines en mineralen. Daarnaast zijn rode pepers rijk aan capsaicine, het stofje dat er verantwoordelijk voor is dat pepers zo pittig zijn. En het zorgt ervoor dat je minder snel verkouden wordt. Wij hebben rode pepers in een fantastisch pittige olijfolie verwerkt.
 
Mango
Van fruit krijg je natuurlijk energie en van mango al helemaal. Door de vezels doet je lichaam er langer over om mango te verteren. Door dit te eten versterk je je immuunsysteem. Dit komt doordat dit exotische fruitsoort een grote hoeveelheid vitamine A en C bevat. Bekijk hier een lekker recept voor een pittige mango.
 

Geschreven door - Valerie Molenaar

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer