• Recepten, blog & olijfolie

    Gnocchi met spinazie in tomatensaus

Archief

Gnocchi met spinazie in tomatensaus

Gnocchi met geitenkaas

Dit is voor mij persoonlijk echt een favoriet recept. Makkelijk te maken, snel op tafel en een fantastische smaak. Als ik zin heb, maak ik zelf de gnocchi. Dan wordt 't alleen nog maar lekkerder. 


Ingrediënten (4 pers.):
- 500 g kruimige aardappelen 
- 2 eieren 
- 300 g bloem 
- 400 g spinazie 
- 200 g geitenkaas 
- 400 g tomatenblokjes 
- Ui 
- Knoflook 
- Olijfolie iedere dag 
- Al Basilico 

Gnocchi zelf maken

Hoe je het maakt.
Kook de ongeschilde aardappelen in zout water gaar. Giet af en laat afkoelen zodat je de schillen er gemakkelijk af kan halen. Pureer de aardappelen tot een smeuïg geheel. Meng de eieren en het bloem met de aardappelpuree. Voor de kaasliefhebbers: het is ook lekker om er nu al wat kaas bij te doen. Was je handen en kneed het mengsel tot een bol. Verdeel de bol in vier gelijke stukken. Rol uit tot rolletjes en snij in stukjes van ongeveer 2 cm breed en 1,5 cm lang. Duw met een vork een ribbelpatroon in de gnocchi. Hierdoor hecht de saus beter. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de gnocchi. Als de gnocchi komt bovendrijven zijn ze klaar. Dit is al heel snel! Schep de gnocchi uit de pan en laat staan. Om te zorgen dat de gnocchi niet aan elkaar blijft plakken, kun je iets olijfolie er overheen gieten. 

Snij de ui en knoflook fijn. Giet olijfolie iedere dag in de pan en wacht even tot het warm is. Doe vervolgens de ui en knoflook in de pan en laat fruiten. Voeg de spinazie toe en laat iets slinken. Ook de tomatenblokjes en geitenkaas mogen in de pan erbij. Laat even lekker pruttelen en voeg naar smaak wat peper en zout erbij. Schep de gnocchi erbij en serveer. Fantastisch met basilicum olijfolie als finishing touch. 

Eet smakelijk. 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer