• Recepten, blog & olijfolie

    Carpaccio recept

Archief

Carpaccio recept

Een klassieke carpaccio

De voorpret begint bij de boodschappen. Voor dit recept is het van belang dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. Kies een mooi stuk vlees daarom met zorg uit. Ga naar de lokale slager en vertel dat je het stuk rundvlees wilt gaan gebruiken voor een carpaccio.
 
Ingrediënten (4 pers.):
- 500 gram rundvlees
- Zout en peper
Olijfolie Iedere Dag
- 100 gram rucola
- Venkel
- Pijnboompitten
- Goed stuk Parmezaan
- Roze peper
- Zeezout
- Al Tartufo

Hoe je het maakt.
Leg het stuk rundvlees op een bord en besprenkel met Olijfolie Iedere Dag en een beetje peper en zout. Dek het vlees af met wat folie en zet het een uur in de koelkast. Verhit een braadpan en doe er een flinke scheut Olijfolie Iedere Dag bij. Bak het vlees kort aan en draai het af en toe om. Laat het nu weer afkoelen.
Leg het vlees een half uur in de vriezer, dan kun je het daarna makkelijk in dunne plakjes snijden.
Maak de venkel schoon en snijd in hele dunne plakjes. Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan. Snijd hele dunne plakjes van de Parmezaan.
Snijd het vlees in hele dunne plakjes met een snijmachine of een lang mes. Nu ga je de schaal opmaken. Leg de plakjes vlees op een platte schaal. Voeg de groenten, pijnboombitten, Parmezaan en peperkorrels toe. Bestrooi met een beetje zeezout. Besprenkel daarna met wat truffel olijfolie Serveer het direct.

Je kunt natuurlijk ook variëren met carpaccio. Zo kun je naast rucola ook andere kiemgroenten gebruiken, zoals koriander of radijsblad. En voeg ook eens dunne plakjes appel of peer toe. 

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer