• Recepten, blog & olijfolie

    Pasta met Feta en Tomaat

Archief

Pasta met Feta en Tomaat

Pasta met feta en tomaat

Deze pasta is ontzettend lekker en gemakkelijk om te maken. De pasta is rijk van smaak. De belangrijkste ingrediënten zijn tomaat, feta kaas en pasta natuurlijk. Je kan een eigen draai geven aan de pasta doormiddel van je favoriete smaakmakers. Estrella heeft deze heerlijke pasta op de volgende manier gemaakt.

Ingrediënten:
- Blok feta kaas
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- Basilicum blaadjes
- Zout
- Peper
- Schelpjespasta
Al Peperoncino
Iedere dag olijfolie

Hoe je het maakt.
Verwarm eerst de over op 200 graden. Vet de ovenschaal in met de iedere dag olijfolie. Leg het blok feta kaas in het midden van de ovenschaal en verdeel de cherrytomaatjes hier omheen. Hak vervolgens de knoflijk fijn. Verdeel de knoflook over de tomaat en feta kaas en betrooi er wat peper en zout overheen. Schenk uiteindelijk nog een flinke scheut iedere dag olijfolie over het geheel en het kan de oven in. Bak de feta en tomaat 30 minuten in de oven. 
Ondertussen kan de pasta gekookt worden. Gebruik veel water en doe wat zout in het water. Volg de aanwijzingen op de verpakking.
Pluk de basilicum van de takjes af. Inmiddels is de feta en tomaat klaar en kan dit uit de oven gehaald worden. De basilicum kan over de feta en tomaat verdeeld worden. De Pasta kan afgegoten worden. 
Meng nu de feta, tomaat en de past met elkaar en doe er nog een scheut Al Peperoncino olijfolie overheen. Verdeel de pasta over de borden.

Buon Appetito!

Pasta feta en tomaat

Geschreven door - Lonneke Mulder

snoeien, plukken, oogsten en verwerken

Het werk van onze boeren

Lees meer

innovatief verpakt

Dosette

Lees meer